Ana Bogdan a avut parte de o zi de vis în complexul londonez de la All England Club: după ce s-a calificat în turul trei la Wimbledon, românca s-a întâlnit cu legendara schioare Lindsey Vonn.

Ana Bogdan la WimbledonFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Ana Bogdan s-a întâlnit cu Lindsey Vonn la Wimbledon 2023

Ana (57 WTA) a postat o poza pe Instagram și a dezvăluit că Vonn a reprezentat o sursă de inspirație pentru ea în momentele dificile ale carierei.

„Ciupiți-mă acum! Încă nu îmi vine să cred! Ești idolul meu și doar prin faptul că te-am urmărit concurând, câștigând, depășind recorduri și revenind după accidentări am învățat cât de puternică și determinată ai fost de fiecare dată. Sunt mai mult decât recunoscătoare că ne-am întâlnit în sfârșit.

Ești sursa mea de inspirație și motivul pentru care am găsit mereu puterea de a reveni. Fie că am luptat cu accidentările, anxietatea sau depresia. Mulțumesc pentru atât de mult lucruri pe care le-am învățat de la tine și pentru că ești o persoană uimitoare” - Ana Bogdan pe Instagram.

Cariera americancei a fost măcinată de accidentări, dar aceasta va rămâne în istoria schiului alpin prin rezultatele obținute: 3 medalii olimpice (una de aur), 8 la Campionatele Mondiale (2 de aur) și 82 de victorii în Cupa Mondială. Câștigătoare de patru ori a marelui glob de cristal, Lindsey s-a retras în 2019.

De știut:

  • Bogdan se va duela pentru un loc în optimi cu ucraineanca Lesia Tsurenko (60 WTA). Meciul va avea loc vineri, în jurul orei 15:30 (ora României).
  • Prin calificarea în turul trei, Ana și-a asigurat un premiu în valoare de 131.000 de lire sterline și 130 de puncte în clasamentul WTA.
  • Grație parcursului de la Wimbledon, Ana a urcat până pe locul 47 în ierarhia WTA Live.
  • Ana și-a egalat cea mai bună performanță la un turneu de Grand Slam. Sportiva noastră a mai ajuns în turul trei la Australian Open (2018) și Roland Garros (2021).
  • România mai are două reprezentante la Wimbledon: Irina Begu (turul 2) și Sorana Cîrstea (turul 3).

Wimbledon 2023 are loc în perioada 3-16 iulie, iar HotNews.ro vă ține zilnic la curent cu cele mai noi informații de la All England Club.