Novak Djokovic va reveni pe terenul de tenis cu ocazia Mastersului de la Roma, ultima verificare înainte de startul Grand Slamului de la Roland Garros.

Novak DjokovicFoto: Matthieu Mirville/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Traseul virtual al liderului ATP nu este neapărat unul favorabil, sârbul urmând să aibă, cel puțin ipotetic, meciuri grele începând din turul al treilea încolo.

Dacă favoriții își vor respecta statutul, atunci pentru Nole ar putea urma meciuri cu Dimitrov sau Wawrinka în turul al treilea, De Minaur sau Norrie în turul al patrulea, Rune în sferturi, Sinner sau Ruud în semifinale, iar în finală pe unul dintre Alcaraz, Medvedev, Tsitsipas sau Rublev.

Internazionali BNL d'Italia are loc în perioada 10-21 mai, pe zgura de la Foro Italico, face parte din categoria Masters (ATP 1000), oferă premii totale în valoare de €7.705.780, iar campionul en-titre (titlu cucerit în 2022) este Novak Djokovic.

Recordul de trofee de la Roma este deținut de Rafael Nadal: 10 (ultimul cucerit în 2021).

De știut:

Novak Djokovic a avut parte de un debut sub așteptări în sezonul de zgură din acest sezon: a fost eliminat în optimi la Monte Carlo de Lorenzo Musetti, în timp ce la Banja Luka a fost învins în sferturi de compatriotul Dusan Lajovic.

La finalul partidei cu Lajovic, Nole a precizat că nu se simte bine din punct de vedere fizic, liderul ATP luând decizia de a declara forfait de la Madrid.

Traseul virtual al lui Novak Djokovic de la ATP Roma: