În urmă cu doar câteva zile, Adrian Mutu a fost numit antrenor al celor de la CFR Cluj. Obiectivul trasat de conducătorii formației din Gruia este unul clar pentru fostul decar al tricolorilor: calificarea în grupele Europa League.

Adrian MutuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Adrian Mutu trebuie să câștige Cupa României și să încerce să ducă CFR-ul în grupele Europa League

Mutu a avut parte de un debut spectaculos în Gruia: 4-1 cu FC Voluntari, iar în prezent ardelenii se află pe locul 2 în SuperLiga, la egalitate de puncte cu Rapidul (câte 39 - la 11 în urma liderului FCSB).

Chestionat pe marginea obiectivelor pe care Mutu trebuie să le îndeplinească la CFR, Cristi Balaj (președintele fostei campioane a României) a avut un discurs clar.

Obiectivul minim al lui Adrian Mutu este câștigarea Cupei României, trofeu care le-ar permite ardelenilor să evolueze în preliminariile Europa League.

„Sezon reușit ar fi dacă am intra în grupele unei competiții europene. Ideal ar fi Europa League. Champions League dacă ne imaginăm că avem capacitatea, puterea ca o echipă din campionatul românesc să intre în grupele Champions League ar fi ideal o mare realizare pentru fotbalul românesc, dar în acest moment consider că nu merităm” - Cristi Balaj, pentru Fanatik.

După 23 de etape disputate din actualul sezon competițional, CFR Cluj se găsește la 11 puncte în urma liderului detașat FCSB.

Trebuie însă ținut cont de faptul că distanța se va micșora după ce se va intra în play-off: se vor înjumătăți punctele.

În acest weekend, CFR va juca în deplasare cu Petrolul (sâmbătă, 3 februarie, ora 17:00), în timp ce FCSB o va întâlni luni, 5 februarie, de la ora 20:00, pe Farul Constanța pe Arena Națională.