Piata de birouri din Bucuresti isi mentine rata de neocupare la 17,5 %, arata ultimul raport timestrial publicat de Colliers International. Discrepante mari sunt insa in zona de nord, unde rata de neocupare in Pipera este de peste 50% fata de Floreasca-Barbu Vacarescu care ajunge la 3% rata de neocupare. (Articol webPR)

SkyTowerFoto: Sky Tower

Stocul de spatii disponibile din zona Barbu Vacarescu-Floreasca este de 123.800 mp, in timp ce in Pipera este de 190.000 mp. In Floreasca se afla si unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare finalizate anul acesta. SkyTower, investitia austriecilor de le Raiffeisen Property International are deja inchiriata o mare parte din cei 41.200 mp disponibili in cladire.

In decembrie anul acesta, cladirea va fi predata chiriasului Raiffeisen Bank Romania care isi va muta cartierul general in turnul din Floreasca incepand cu luna martie 2013. SkyTower, situat la intersectia Bulevardului Barbu Vacarescu cu soseaua Pipera, mai are cateva luni pana la finalizarea lucrarilor interioare.

Cladirea, gandita ca un proiect premium pentru piata constructiilor civile din Romania, beneficiaza de lumina naturala in toate spatiile pentru birouri, de un sistem eficient din punct de vedere energetic si de acces facil la arterele principale ale Capitalei.

Odata cu finalizarea lucrarilor la SkyTower se suplimenteaza si stocul de spatii de birouri din Capitala. La sfarsitul lunii septembrie, stocul de birouri de clasa A din Bucuresti se ridica la 1,53 milioane metri patrati.

Foto: Colliers Intl.

Colliers International, arata recent ca din totalul cladirilor aflate in constructie in Bucuresti, 85.000 mp sunt proiecte dezvoltate in zona Floreasca-Barbu Vacarescu.

Evolutiile ratei de neocupare din trimestrul trei arata ca in urmatoarea perioada competitia se va intensifica in special pe segmentul cladirilor de birouri situate in zonele centrale si semi-centrale. Cererea neta totala din piata a atins volumul de 93.000 mp in primele noua luni ale acestui an, iar 40% au fost generati de pre-inchirieri. Pe de alta parte, intreaga activitate de inchiriere din perioada iulie- septembrie a totalizat 35.000 mp, mai arata studiul agentiei. Legat de activitatea de inchiriere, chiriasii care au semnat tranzactii in trimestrul trei al anului au obtinut chirii sensibil mai mici. proprietarii fiind dispusi sa mentina chiriile contractuale constante.