​Ambulanța București - Ilfov are, începând de săptămâna aceasta, primele 5 scaune speciale pentru pacienți suprapoderali, după o donație a Asociației Sothis. La nivelul Municipiului București ar fi necesare în total 293 de astfel de scaune, ceea ce ar însemna un buget de aproximativ 1,5 milioane de euro.

ambulantaFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Cinci ambulanțe SABIF au fost dotate cu 5 scaune speciale, o premieră în sistemul de ambulanță la nivelul municipiului București. Costul unui astfel de scaun este de 5.000 de euro.

Scaunele sunt dedicate pacienților cu răni ușoare, pacienților supraponderali și, în general, tuturor pacienților la care transportul este realizat în principal pe trepte. Acest model de scaun reduce și riscul de rănire a operatorului.

„Mulțumim Asociației Sothis în numele SABIF și al pacienților pentru această contribuție valoroasă. Sunt din ce în ce mai multe cazuri de persoane supraponderale care sunt greu de transportat. Cum echipajul este de regulă format dintr-o asistentă medicală și un ambulațier, transportul pacienților pe scări este extrem de îngreunat, însă cu ajutorul scaunelor Stair-PRO va fi eliminat efortul de transport, oferind siguranță pacienților”, a declarat dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București - Ilfov.

„Pentru noi este un eveniment important pentru că am reușit să ducem la bun sfârșit un nou proiect din cadrul Programului Anual Șansa Medicală, dedicat de acestă dată pentru transportul pacienților supraponderali și nu numai. Le mulțumim pe această cale tuturor partenerilor noștri care au făcut posibilă implementarea acestui proiect. Scaunele sunt absolut necesare în transportul pacienților, contribuind printre altele și la reducerea timpului de intervenție pentru aceștia”, a declarat Costel Tătaru, președintele Asociației Sothis.

Dotarea Serviciului de Ambulanță București Ilfov cu scaune speciale pentru pacienți a fost realizată prin Programul Anual de obținere de fonduri „Șansa Medicală” derulat de Asociația Sothis. Este a cincea ediție a acestui program, în edițiile anterioare fiind donate echipamente medicale pentru Secția Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, pentru Secția de Neonatologie a Spitalului CF2 București, pentru Secția de Pediatrie a Spitalului Orășenesc Urlați (Județul Prahova) și a dispensarului Comunei Adunații Copăceni (județul Giurgiu).