Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat miercuri că era necesară atenţionarea către cabinete, unităţi medicale şi populaţie, după depistarea în Republica Moldova a microbului care provoacă holera. „Suntem în gardă. Sperăm să fie un caz singular şi care să nu treacă graniţa”, a afirmat oficialul DSP Suceava. Aceasta a explicat că în judeţ sunt tabere de refugiaţi din Ucraina, dar şi numeroşi studenţi din Republica Moldova, aşa că este nevoie de o atenţie sporită.

HolerăFoto: Illia Uriadnikov / Alamy / Alamy / Profimedia

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat miercuri, pentru News.ro, că era necesară atenţionarea transmisă populaţiei şi unităţilor medicale după depistarea în Republica Moldova a microbului care provoacă holera.

„Avem datoria aceasta, întrucât judeţul Suceava este un judeţ la graniţă. Noi avem un trafic crescut acum, atât cu persoane din Ucraina, refugiaţi, avem tabere de refugiaţi pe teritoriul judeţului, dar avem şi studenţi din Republica Moldova la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava. Noi ne-am făcut datoria, în primul rând ca şi instituţie de sănătate publică, de am atenţionat cabinetele, unităţile medicale pentru atenţie sporită în acest sens, dar de asemenea am făcut apel şi la populaţie”, a declarat Băncilă.

Aceasta a explicat că „este primordial să evităm scăldatul în bălţi sau lacuri a căror apă nu este controlată”.

De asemenea, trebuie consumată apă doar din surse autorizate.

„Suntem în gardă. Sperăm să fie un caz singular şi care să nu treacă graniţa”, a mai declarat Băncilă.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis, miercuri, o atenţionare pentru populaţie şi toate unităţile medicale din judeţ, după ce în Republica Moldova a fost depistat în probe de apă microbul care produce holera.