Mihai Alexandru Borcan, comisar de Poliție, a fost numit în funcția de secretar general al Ministerului Sănătății, după ce timp de câteva luni a fost secretar general adjunct în instituția condusă de Alexandru Rafila.

Alexandru RafilaFoto: Guvernul Romaniei

Decizia premierului Nicolae Ciucă de numire a lui Borcan în funcția de secretar general a Ministerului Sănătății a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Conform CV-ului său, postat pe site-ul Ministerului Sănătății, Mihai Alexandru Borcan, în vârstă de 48 de ani, fusese numit în luna februarie a acestui an secretar general adjunct în Ministerul Sănătății, unde inițial a fost consilier, timp de câteva săptămâni.

În Ministerul Sănătății condus de Alexandru Rafila, Borcan a ajuns de la Poliția Sectorului 5 al Capitalei, unde a lucrat în perioada ianuarie 2021 - ianuarie 2022. Anterior, el a lucrat la Oficiul Național de Combatere a Spălării Banilor, unde a fost șef de serviciu din iulie până în decembrie 2019, apoi director general, în perioada ianuarie-decembrie 2020.

Cu un doctorat la ASE și licențiat în Drept la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, după cum a trecut în CV, Borcan a început să lucreze în Poliția Capitalei din 1997.

Soția lui Mihai Alexandru Borcan, Alina Borcan, lucrează la Institutul Matei Balș, potrivit declarației de avere a noului secretar general, acolo unde a lucrat și Alexandru Rafila până să fie numit ministrul Sănătății, conform G4Media. Potrivit portalului Sănătatea Publică, soția noului secretar general și ministrul Alexandru Rafila sunt coautori ai mai multor articole și studii de specialitate apărute în publicații științifice. În 2016, dr. Alina Maria Borcan și ministrul Alexandru Rafila apar ca fiind doi dintre cei șase coautori ai articolului „Rezistența antimicrobiană a tulpinilor bacteriene izolate din infecțiile tractului urinar 2009-2015”, publicat în Revisa Română de Medicină de Laborator, potrivit portalului Sănătatea Publică.