​​Cosmin Constantin Baciu, medic ortoped susținut de PNL Bacău, a fost numit ieri, 8 iulie, în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății și retras după doar o zi, astăzi, 9 iulie. Atât decizia de numire, cât și cea de eliberare din funcție, ambele semnate de premierul Florin Cîțu, au fost publicate în Monitorul Oficial.

Ministerul SanatatiiFoto: AGERPRES

Ministerul Sănătății are în acest moment 4 secretari de stat: Monica Althamer, Andrei Baciu, Levente Vass și Andra Migiu.

Până în luna aprilie, la momentul demiterii lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru, instituția a funcționat cu 5 secretari de stat. De atunci, cel de-al cincilea post de secretar de stat din minister este vacant, după demiterea Andreei Moldovan, care a părăsit instituția odată cu Vlad Voiculescu.

Potrivit legislației, Ministerul Sănătății ar trebui să funcționeze cu 5 secretari de stat.

Cosmin Constantin Baciu, medic ortoped susținut de PNL Bacău, a primit validarea pentru această poziție în conducerea centrală a PNL încă din urmă cu 3 luni. PNL Bacău a avut recent alegeri pentru conducerea filialei, care și-a exprimat opțiunea pentru Ludovic Orban la congresul PNL. După ce gruparea Cîțu a constatat că a semnat numirea unui secretar de stat susținut de o filială PNL pro-Orban, au trecut imediat la revocare, au arătat surse politice, pentru HotNews.ro.

De cealaltă parte, Guvernul vorbește despre nerespectarea procedurii la numirea lui Cosmin Constantin Baciu, susținând că acesta ar fi motivul pentru care a fost retras. "Decizia de eliberare a fost publicată în Monitorul Oficial pentru că la numire nu a fost respectată procedura. Trebuie să fie publicată în Monitorul oficial HG-ul de reorganizare pentru Ministerul Sănătății, care atestă că este nevoie de încă un post de secretar de stat", este explicația oficială a Guvernului.