​România va dona, ca ajutoare umanitare cu titlu gratuit, 100.620 de doze de vaccin Pfizer - BioNTech Republicii Moldova și 10.000 de doze de vaccin Georgiei, anunță Ministerul Sănătății. O Hotărâre de Guvern în acest sens a fost adoptată în ședința de astăzi a Executivului, la solicitarea Ministerului Sănătății.

Vaccin PfizerFoto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Ajutorul umanitar pentru Republica Moldova constă în acordarea a 100.620 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania Pfizer - BioNTech, iar pentru Georgia în acordarea a 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania AstraZeneca.

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) - structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia, sau Ministerul Apărării Naționale, după caz. DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale.