​Ultimul pacient COVID-19 internat în Secția ATI a Spitalului Clinic de Ortopedie, Trumatologie și TBC Osteoarticular Foișor a fost transferat miercuri dimineață. La spital au început procedurile de nebulizare, curățenie, dezinfecție, verificări probe biologice și resecurizare a circuitelor aflate în reconversie. După încheierea acestor proceduri, spitalul va trata din nou pacienți non-COVID.

Spitalul Foisor din BucurestiFoto: PMB

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în subordinea căreia se află Spitalul Foișor, precizează că unitatea medicală a depus la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, pe data de 18.05.2021, întreaga documentație necesară în vederea obținerii avizului provizoriu de funcționare care să permită revenirea la activitatea medicală obișnuită.

Reprezentanții DSP au efectuat în cursul zilei de miercuri, 19 mai, o inspecție sanitară la Spitalul Foișor.

În funcție de decizia DSP, Spitalul Foișor va anunța data reluării activității în regim normal, după finalizarea procesului de pregătire medicală și administrativă.

Spitalul Foișor a fost transformat în spital suport COVID pe data de 9 aprilie, când pacienții non-COVID ai unității medicale au fost evacuați într-un moment în care în București nu mai erau locuri libere la Terapie Intensivă pentru pacienții infectați cu coronavirus. Managerul a refuzat însă ore în șir să înceapă evacuarea pacienților, astfel că aceasta s-a făcut târziu, pe întuneric, la orele serii. Responsabil de operațiunea de evacuare a fost Departamentul pentru Situații de Urgență. Surse din Ministerul Sănătății declarau, la acel moment, pentru HotNews.ro că managerul și reprezentanții Spitalului Foișor știau din timp că unitatea medicală urma să fie transformată în spital suport COVID.