​Clădirile a 400 de spitale urmează să fie evaluate în ceea ce privește riscul seismic, eficiența energetică și riscul de incendiu, în urma unui parteneriat încheiat între Ministerul Sănătății și Universitatea Tehnică de Construcții București. "Am identificat peste 400 de unități sanitare cărora li se va aplica un chestionar de evaluare tehnică. Dintre cele aproape 1.400 de clădiri în care funcționează spitale, 310 sunt autorizate privind securitatea la incendiu, peste 50 sunt în curs de autorizare, iar 302 clădiri funcționează fără autorizație de securitate la incendiu", a afirmat luni ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Ioana MihailaFoto: Agerpres

Ministrul Sănătății spune că au fost identificate peste 400 de unități sanitare cărora li se va aplica un chestionar de evaluare tehnică.

Dintre cele aproape 1.400 de clădiri în care funcționează spitale în România, "310 sunt autorizate privind securitatea la incendiu, peste 50 sunt în curs de autorizare, iar 302 clădiri funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. 728 de clădiri nu fac obiectul autorizării pentru securitatea la incendiu", a afirmat luni ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Spitalele care nu vor putea obține autorizații nu vor fi însă închise "imediat", spune ministrul Sănătății.

Parteneriatul încheiat între Ministerul Sănătății și Universitatea Tehnică de Construcții București are ca scop realizarea unei baze de date în urma aplicării unui chestionar de evaluare tehnică privind riscul seismic, eficiența energetică și riscul de incendiu ale unităților sanitare.