​Medicul Constantin Dina, șeful Direcției de Control și Integritate din Ministerul Sănătății (Corpul de control) începând din anul 2014, s-a autosuspendat pentru un an din funcție și va lucra ca consilier pe probleme de legislație, cu câte o jumătate de normă, la cabinetul parlamentar al fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, și la cel al deputatului USR Emanuel Ungureanu. Constantin Dina ar urma să revină la conducerea Corpului de control din Ministerul Sănătății, post pe care l-a obținut prin concurs, peste un an.

HotNews.roFoto: Hotnews

Constantin Dina a fost directorul Direcției de Control și Integritate din Ministerul Sănătății începând cu anul 2014 și a realizat peste 250 de rapoarte prin care a dezvăluit "mizeria și corupția din sistemul sanitar", afirmă deputatul USR Emanuel Ungureanu, care a anunțat pe pagina sa de Facebook că va lucra cu Constantin Dina, "spaima managerilor corupți și leneși", în următorul an.

"Multe dintre rapoartele construite de echipele coordonate de domnul Dina au fost blocate în Ministerul Sănătății de foștii miniștrii ai Sănătății, la presiunea vechii clase politice. Voi lucra cu domnul Dina timp de 12 luni, alături de colegii mei deputați de bună credință din Comisia de Sănătate din Camera Deputaților și vom îmbunătăți împreună legislația în materie de control și vom construi o nouă lege a Sănătății. După acest an, domnul Dina se va întoarce în funcția de Director al Direcției de Control al Ministerului Sănătății, post ocupat prin concurs din care s-a suspendat pe o perioadă determinată", mai spune Emanuel Ungureanu.