Un medic urolog, căruia Spitalul de Urgență Craiova i-a desfăcut contractul de muncă pentru abateri disciplinare, în luna octombrie 2018, a câștigat în instanță dreptul de a reveni la serviciu. Spitalul este obligat să îi plătească despăgubire egală cu salariile indexate, majorate și reactualizate, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Medicul urolog Liviu Riza, de la Spitalul Județean Craiova a fost, anul trecut, în centrul mai multor scandaluri cu colegii de serviciu, iar de fiecare dată a fost solicitată intervenția poliției.

Oamenii legii i-au aplicat medicului amendă aproape de fiecare dată.

În aceste condiții, conducerea Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova a decis să îi desfacă contractul de muncă medicului Liviu Riza pentru abateri disciplinare.

Doctorul a contestat măsura în instanță, iar magistrații Tribunalului Dolj au decis să îi dea dreptate.

”Admite contestaţia. Constată nulitatea absolută a deciziilor nr 1832/8.10.2018 şi nr 1833/8.10.2018 emise de intimat. Dispune reintegrarea contestatorului pe postul deţinut anterior emiterii deciziilor contestate. Obligă intimatul să plătească contestatorului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate pentru perioada de la încetarea contractelor de muncă şi până la data reintegrării efective. Ia act că contestatorul nu solicită cheltuieli de judecată”, se arată în decizia Tribunalului Dolj.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în 10 zile.