​Secţia de anestezie şi terapie intensivă şi unitatea de transfuzii sanguine ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa vor fi modernizate printr-un proiect în valoare de 14 milioane lei, finanţat în proporţie de 90% de Ministerul Sănătăţii, a anunţat luni, pe pagina sa de Facebook, managerul unităţii sanitare, Gabriel Lazany. Restul de 10% din valoarea lucrărilor va fi asigurat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean.

Spitalul Judetean BistritaFoto: Facebook / Gabriel Lazany

"Veşti bune de la spital! Guvernul României prin Ministerul Sănătăţii, reprezentat de doamna ministru Sorina Pintea, a aprobat finanţarea proiectului de extindere, modernizare şi dotare a secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) şi a Unităţii de Transfuzii Sanguine (UTS). Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 14 milioane de lei, din care cofinanţare Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud - 10%. Mulţumim!", a scris Gabriel Lazany pe Facebook.

Potrivit Agerpres, care îl citează pe managerul spitalului, unitatea sanitară a primit deja un milion de lei din această finanţare, iar procedurile de achiziţie vor fi demarate în această săptămână, pentru ca lucrările de modernizare să înceapă până la sfârşitul anului în curs.

Spitalul din Bistriţa este o unitate cu aproximativ 1.000 de paturi, care în ultimii ani a trecut printr-o serie de modernizări şi a atras peste 40 de medici noi.