Comisia electorala centrala din Rusia a anuntat ca site-ul sau a fost tinta unei incercari nereusite de atac informatic in timpul alegerilor prezidentiale, scrie News.ro, citand The Associated Press. Presedinta Comisiei, Ella Pamfilova, a declarat pentru presa ca a fost vorba despre o tentativa de atac prin negarea distribuita a serviciului (DDoS) provenind de la computere din 15 tari, fara sa le numeasca.

HotNews.roFoto: Hotnews

Asemenea atacuri sunt foarte frecvente.

Eforturi de perturbare a site-ului au avut loc in timp ce alegatori din Extremul Orient votau deja, insa ele au fost respinse de autoritatile ruse, a precizat Ella Pamfilova.

In contextul in care autoritati americane ancheteaza cu privire la presupuse atacuri informatice ruse si alte amestecuri in alegerile care l-au adus pe Donald Trump la Casa Alba in 2016, autoritatile ruse au avertizat ca puteri straine cauta sa se amestece in scrutinul de duminica.

Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa obtina al patrulea mandat si spera la o prezenta la urme importanta, in pofida apatiei alegatorilor.

Ella Pamfilova a anuntat ca, la nivel national, prezenta la vot la ora locala 11.00 (10. ora Romaniei) a fost de 16,9%. La precedentele alegeri, din 2012, prezenta la vot la acea ora a fost de 12,1%.