Cinci deputati francezi au vizitat Siria, unde au salutat joi "eficienta" interventiei militare rusesti in aceasta tara, o pozitie in contradictie cu cea a guvernului francez, scrie AFP.

"Rusia promoveaza o politice externa realista. Ea actioneaza in interesul general al pacii", a declarat Nicolas Dhuicq, de la partidul Republicanii (LR) al fostului presedinte Nicolas Sarkozy, la capatul unei intalniri cu presedintele Parlamentului sirian Jihad al-Lahham.

Dhuicq s-a declarat "favorabil" interventiei rusesti lansate in 30 septembrie, adaucand ca isi doreste o "larga coalitie care sa aduca pacea" in aceasta tara.

Thierry Mariani (LR), care conduce delegatia franceza, a subliniat "eficienta" interventiei rusesti. "Tot ceea ce poate sa contribuie la lupta impotriva terorismului este binevenit", a adaugat el.

Acest sprijin este contrar pozitiei presedintelui francez Francois Hollande, care afirma in octombrie ca "interventia rusa (...) poate consolida regimul dar nu il va salva pe Bashar" al-Assad.

Mariani a precizat ca, in cursul acestei vizite de trei zile, delegatia se va intalni cu presedintele Bashar al-Assad si cu personalitati religioase.

La sfarsitul lui octombrie, trei deputati crestini de dreapta s-au intalnit cu Bashar Al-Assad la Damasc.