Presedintele rus Vladimir Putin a repetat duminica, faptul ca Rusia nu intentioneaza sa trimita trupe terestre in Siria: "Nu avem de gand sa o facem, iar prietenii nostri sirieni stiu asta", a declarat Putin intr-un interviu pentru postul de televiziune Rusia 1, citat de AFP. Potrivit liderului de la Kremlin, obiectivul interventiei militare a Rusiei in Siria este "sa stabilizeze autoritatile legitime si sa creeze premisele pentru punerea in aplicare a unui compromis politic". Vladimir Putin a subliniat si ca Rusia nu vrea sa se implice intr-un razboi interreligios in Siria.

Vladimir PutinFoto: Agerpres / Tanjug

Vladimir Putin a sustinut, de asemenea, ca Rusia nu este angajata intr-o "cursa a inarmarii" cu Occidentul, in pofida demonstratiei de forta a armatei ruse: "Nu este vorba despre o cursa a inarmarii. Este vorba despre faptul ca armele moderne se imbunatatesc si se schimba. Motivul este ca vrem sa fim la zi (cu armamentul - n.red.) Alte tari sunt chiar mai rapide. Din acest motiv trebuie sa tinem pasul", a afirmat Putin.

Aviatia rusa a efectuat in ultimele 24 de ore 64 de zboruri asupra Siriei, distrugand pozitii ale Statului Islamic, tabere de antrenament si depozite de munitii, a anuntat duminica Ministerul rus al Apararii.

Rusia a inceput atacurile aeriene in Siria in sprijinul aliatului sau, presedintele sirian Bashar al-Assad, pe 30 septembrie. Rusia, aliat fidel al regimului de la Damasc, sustine ca atacurile sale aeriene vizeaza gruparea terorista Statul Islamic, insa Occidentul a acuzat in repetate randuri ca atacurile sunt indreptate impotriva opozitiei siriene.