Presa italiana a facut publica o conversatie telefonica din luna iulie 2011 dintre Silvio Berlusconi si Valter Lavitola. In cadrul acestei discutii Berlusconi, suparat de investigatiile lansate impotriva sa si acuzatiile care i se pun in spate, spunea ca va parasi in curand Italia care este o "tara de rahat". Inregistrarea a fost facuta in secret de politie care investiga posibilul santaj facut de Lavitola asupra lui Berlusconi, scrie The Guardian.

Giampaolo Tarantini si sotia sa Angela Devenuto, figurile centrale ale scandalului care ameninta sa il doboare pe Silvio Berlusconi acum doi ani, au fost arestati joi. Tarantini declarase atunci ca a furnizat premierului italian, in schimbul unor sume de bani, 30 de femei dintre care cel putin sase si-ar fi petrecut noaptea alaturi de seful guvernului.

O a treia persoana este cautata de politie, Valter Lavitola, editorul unui ziar italian care l-ar fi santajat pe Berlusconi, de la care primea lunar sume de bani prin secretara personala a premierului. Berlusconi neaga faptul ca ar fi fost santajat si declara ca sumele de bani platite catre famlia Tarantini si catre Lavitola erau ajutoare umanitare pentru niste oameni aflati in dificultate.