Armata chineza a emis un aviz adresat celor doua milioane de soldati, avertizand ca "va pune in aplicare cu strictete" o interdictie in ceea ce priveste accesul acestora la platformele de micro-blogging si la retetele de socializare si de matrimoniale online, in scopul de a "proteja secretele militare, puritatea si solidaritatea armatei", scrie The Telegraph.

China - Armata de Eliberare a PoporuluiFoto: Reuters

Potrivit ziarului oficial al armatei chineze, "The People's Liberation Daily", "simpla inregistrare pe astfel de site-uri, insotita de publicarea detaliilor de contact, ar da indicii despre localizarea bazelor militare ale Chinei". Ziarul avertizeaza ca detaliile publicate pe internet ar putea fi folosite de catre "agentiile inamice care se ocupa cu colectarea informatiilor". "Odata ce iti expui identitatea militara, devii tinta spionilor online, care pot obtine infromatii militare prin diverse tehnologii avansate", explica un avocat din Beijing, citat de catre "The People's Liberation Daily".

Armata chineza promite sa-si ajute soldatii sa-si gaseasca sufletele pereche fara sa utilizeze site-urile specializate. Anul trecut, oficialii armatei au declarat ca ofiterii superiori ai militarilor detasati in Tibet ii va ajuta pe acestia sa isi gaseasca partenere.

In China exista aproximativ 500 de milioane de utilizatori de internet, iar versiunile chinezesti ale Twitter si Facebook sunt extrem de populare.