Pilotul si insotitorul de zbor al unui avion intentionau sa piloteze sub influenta drogurilor. Potrivit unui reprezentant al aviatiei civile ruse, in timpul unui control medical de rutina s-a descoperit ca cei doi, care urmau sa conduca o aeronava cu pasageri de la Magadan la Moscova, consumasera marijuana, informeaza Ria Novosti.

Medicii au sesizat ca atat pilotul cat si insotitorul aveau pulsul crescut, presiunea sangelui marita si reactii intarziate. In urma analizelor de sange s-a constatat ca cei doi consumasera marijuana.Operatorul de zbor Yakutia a refuzat sa comenteze incidentul.

Nu este primul caz descoperit in Rusia, un alt pilot a fost retinut recent pentru detinerea unei marti cantitati de Spice, drog cunoscut sub numele de “marijuana sintetica”. Spice este interzis in Rusia si contine substante chimice care imita canabisul, efectul sau fiind similar marijuanei. Respectivul pilot a recunoscut faptul ca fumase Spice inante de a pilota avionul si ca a si vandut cantitati din respectivul drog.