Rusia a lansat un atac cu drone în timpul nopții asupra Kievului, au declarat marți autoritățile locale, adăugând că toate dronele au fost doborâte, iar din primele informații nu există pagube sau victime. Atacul vine la o zi după ce Rusia a avertizat cu privire la „măsuri dure de represalii” după un atac cu drone asupra Moscovei.

Soldat ucrainean -artilerieFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Fără a furniza nicio dovadă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susținut că catedrala din Odesa a fost lovită de o rachetă ucraineană. Peskov a spus: „Forțele noastre armate nu lovesc niciodată în infrastructura socială, darămite temple, biserici și alte facilități similare”. Rusia își rezervă dreptul de a lua „măsuri dure de represalii”, a spus Ministerul de Externe.

SINTEZA ZILEI

  • Rusia ar putea ţinti nave civile în Marea Neagră în încercarea de a „distruge” exporturile Ucrainei după încetarea unui acord crucial privind exportul de cereale prin porturile ucrainene, a avertizat marţi guvernul britanic.
  • Zelenski, înainte de reuniunea Ucraina - NATO pe tema securităţii Mării Negre: „Am început deja pregătirile pentru un plan de interoperabilitate”
  • Uniunea Europeană este pregătită să exporte aproape integral produsele agricole ucrainene prin „coridoarele de solidaritate”, în urma retragerii Rusiei din înţelegerea care permitea transportul acestor produse printr-un coridor naval sigur în Marea Neagră
  • SUA au anunțat noul ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 400 de milioane de dolari. Ce cuprinde acesta
  • Americanul Trevor Reed, eliberat de Rusia în urma unui schimb de deţinuţi, a fost rănit în timp ce lupta în Ucraina
  • Președintele rus, Vladimir Putin, intenționează să viziteze China în octombrie, a anunțat marți Kremlinul, în contextul în care Rusia dorește să își consolideze legăturile cu unul dintre cei mai apropiați aliați ai săi
  • Armata germană critică într-un document clasificat modul în care ucrainenii își desfășoară ofensiva împotriva invadatorilor ruși, afirmând că aceștia nu aplică metodele de război învățate în Occident, scrie Bild, care afirmă că a obținut o copie a documentului.

Principalele informații despre războiul din Ucraina, ziua 517, LIVETEXT:

01:30 Zelenski spune că Ucraina face progrese în construirea propriei „armate de drone”

În discursul video de marţi seară, preşedintele Volodimir Zelenski le-a spus compatrioţilor că a asistat în cursul zilei la un eveniment care nu a fost public, dar „a fost totuşi important din punct de vedere strategic”: oficialii guvernamentali au prezentat rezultatele primului an al armatei de drone. „Nu un proiect, ci o adevărată armată de drone ucraineană”, a subliniat Zelenski.

00:58Zelenski, înainte de reuniunea Ucraina - NATO pe tema securităţii Mării Negre: „Am început deja pregătirile pentru un plan de interoperabilitate”

00:31Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avertizat că „nimeni nu îi va ierta” pe politicienii sau oficialii țării sale dacă se „opun” statului, în urma arestării unui parlamentar ucrainean suspectat de colaborare cu Rusia.

23:44 SUA au anunțat noul ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 400 de milioane de dolari. Ce cuprinde acesta

23:20Un oficial american a declarat că „desigur” sunt îngrijorați de faptul că evoluția situației cu Trevor Reed ar putea avea un impact negativ asupra negocierilor în curs de desfășurare care vizează eliberarea a doi cetățeni americani care sunt în continuare reținuți pe nedrept în Rusia: Paul Whelan și Evan Gershkovich.

Departamentul de Stat al SUA a confirmat rapoartele potrivit cărora Reed, fostul pușcaș marin american care a fost deținut în Rusia timp de aproape trei ani înainte de a fi eliberat anul trecut în cadrul unui schimb de prizonieri de mare anvergură, a fost rănit în timp ce lupta în Ucraina.

22:14FMI: Sfârșitul acordului privind cerealele ar putea crește prețurile cu 15%

Fondul Monetar Internațional (FMI) a estimat astăzi că ieșirea Rusiei dintr-un acord care permitea exporturile ucrainene prin Marea Neagră ar putea duce la o creștere a prețurilor globale la cereale cu 10-15%, potrivit Sky News.

21:39Americanul Trevor Reed, eliberat de Rusia în urma unui schimb de deţinuţi, a fost rănit în timp ce lupta în Ucraina

Trevor Reed, un fost puşcaş marin american care a fost deţinut pe nedrept în Rusia timp de aproape trei ani înainte de a fi eliberat anul trecut, a fost rănit în timp ce lupta în Ucraina, a declarat marţi pentru CNN o sursă familiarizată cu acest subiect.

Putin vrea să meargă în China în octombrie

21:24Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a ajuns în Coreea de Nord

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a sosit marți în Coreea de Nord pentru a participa la festivitățile care marchează cea de-a 70-a aniversare a armistițiului Războiului din Coreea, a anunțat ministerul său într-un comunicat, citat de AFP.

Ministrul rus a fost întâmpinat la aeroport de omologul său nord-coreean, Kang Sun Nam.

20:55Putin vrea să meargă în China în octombrie

Președintele rus, Vladimir Putin, intenționează să viziteze China în octombrie, a anunțat marți Kremlinul, în contextul în care Rusia dorește să își consolideze legăturile cu unul dintre cei mai apropiați aliați ai săi, relatează AFP.

20:31 Rusia ar putea ţinti nave civile în Marea Neagră în încercarea de a „distruge” exporturile Ucrainei după încetarea unui acord crucial privind exportul de cereale prin porturile ucrainene, a avertizat marţi guvernul britanic.

20:10Polonia cumpără avioane pentru a „proteja flancul estic al NATO

Țara a semnat un contract pentru a cumpăra două avioane suedeze de avertizare timpurie și control aerian Saab 340 AEW-300 pentru aproximativ 600 de milioane de coroane suedeze (57,81 milioane de dolari), a declarat astăzi ministrul polonez al apărării.

„Datorită acestui lucru, flancul estic al NATO va fi întărit, iar spațiul aerian polonez va deveni mai sigur”, a declarat Mariusz Blaszczak pe Twitter. Polonia intenționează să cheltuiască în acest an aproximativ 4% din produsul intern brut pentru apărare, pentru a-și moderniza forțele armate.

19:42 Uniunea Europeană este pregătită să exporte aproape integral produsele agricole ucrainene prin „coridoarele de solidaritate”, în urma retragerii Rusiei din înţelegerea care permitea transportul acestor produse printr-un coridor naval sigur în Marea Neagră, a declarat marţi comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski.

Armata germană critică contraofensiva ucraineană

19:27 Duma de Stat din Rusia a votat marţi legea care prevede creşterea limitei de vârstă pentru serviciul militar obligatoriu de la 27 la 30 de ani.

„Începând de la 1 ianuarie 2024, cetăţenii cu vârsta între 18 şi 30 de ani vor fi convocaţi pentru serviciul militar”, prevede această lege, care va permite creşterea netă a numărului de potenţiali rezervişti ai armatei ruse, în contextul în care Moscova a mobilizat deja aproape 300.000 în septembrie 2022 pentru ofensiva sa în Ucraina, notează AFP.

Legea interzice, de asemenea, recruţilor să părăsească teritoriul rus începând din momentul în care biroul de înrolare le-a trimis ordinul de recrutare.

18:49 Armata germană critică într-un document clasificat modul în care ucrainenii își desfășoară ofensiva împotriva invadatorilor ruși, afirmând că aceștia nu aplică metodele de război învățate în Occident, scrie Bild, care afirmă că a obținut o copie a documentului.

18:44Un parlamentar ucrainean suspectat de colaborare cu Rusia a fost arestat preventiv, a anunțat Procuratura Generală a Ucrainei, conform The Guardian.

Procuratura a precizat că Oleksandr Ponomaryov, parlamentar ales din partea unui partid acum interzis în Ucraina, este acuzat de legături cu Rusia, fiind plasat în detenție fără cauțiune de către tribunalul districtual Pechersk din Kiev.

18:24Uniunea Europeană a virat marţi 1,5 miliarde de euro Ucrainei „pentru a o ajuta să menţină statul funcţional şi să-şi repare infrastructura”, a postat pe Twitter preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

17:50 Armata rusă a afirmat marți că a avansat în ultimele 24 de ore cu doi kilometri în estul Ucrainei, în apropiere de Liman, un centru feroviar recucerit de forțele Kievului în octombrie anul trecut.

„Avansul total al trupelor noastre s-a întins pe patru kilometri de-a lungul frontului și până la doi kilometri în adâncime”, a informat Ministerul rus al Apărării în buletinul său zilnic, potrivit AFP.

Rușii au încercat să doboare încă o dronă MQ-9 Reaper americană

17:27 „Îşi sincronizează ceasurile”. Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat timp de două zile cu omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko despre grupul de mercenari Wagner, cooperarea economică și despre „ameninţările externe la graniţele ţărilor noastre”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

17:04 Navă românească avariată în urma atacului lansat de ruși în portul Reni de la Dunăre / Ce spune Ministerul român de Externe

16:50Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasneţov, va fi convocat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene pentru a-i fi cerute explicaţii privind acţiunile de spionaj ale Moscovei în Republica Moldova, conform Radio Chișinău.

O investigaţie jurnalistică a postului Jurnal TV din Chișinău dezvăluie existenţa unui sistem de antene de recepţie care împânzește acoperişul Ambasadei Rusiei în Republica Moldova. Președinta Maia Sandu a reacționat și ea, spunând că serviciile speciale cunosc aceste informații și vor veni și cu soluții.

16:40 Kremlinul respinge apelul şefului ONU de a reveni în acordul privind exportul cerealelor prin Marea Neagră

16:37Statele Unite acuză Rusia că a încercat să doboare încă o dronă MQ-9 Reaper, de data aceasta deasupra Siriei, prin manevre periculoase ale unui avion de luptă rusesc, afirmă un comunicat publicat de Comandamentul Central al Forțelor Aeriene ale SUA, care a publicat și o înregistrare video cu incidentul.

Germania și Franța se opun prelungirii interdicției la import în UE a cerealelor ucrainene

16:12 Nikolai Patrușev, președintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat marți că sancțiunile împotriva Moscovei amenință să aibă „consecințe catastrofale” pentru piața alimentară globală și că situația nu se va rezolva până când Occidentul nu înlătură ceea ce el a descris ca fiind „obstacolele ilegitime” puse companiilor rusești.

15:50Franţa şi Germania şi-au exprimat marţi opoziţia faţă de o posibilă prelungire a restricţiilor impuse în luna aprilie de cinci state membre UE, printre care şi România, pentru importurile de cereale ucrainene.

14:40 Guvernul spaniol a anunțat că trimite Kievului patru tancuri de tip Leopard 2A4, zece vehicuile blindate de transport de trupe de tip M-113, zece camioane de marfă, un vehicul blindat polivalent şi cinci ambulanţe - două blindate. Spania a trimis până în prezent Ucrainei şase tancuri de tip Leopard 2, în cadrul angajamentului de a trimite zece vehicule de acest tip.

Ministerul spaniol al apărării a declarat luni că noul transport a plecat din portul Santander şi urmează să ajungă în Ucraina la începutul lui august.

14:22Militarii Brigăzii 38 de Pușcași Marini ucraineni au revendicat marți doborârea unui nou elicopter de atac Ka-52 „Alligator” rusesc.

„Dimineața marinarilor nu începe cu cafea. Astăzi, la 7:43, un Ka-52 inamic a fost distrus de MANPADS ale brigăzii noastre”, afirmă comandamentul brigăzii pe Facebook.

Șoigu merge în Coreea de Nord

13:58 Înaintarea forțelor ucrainene la nord de Bahmut este mai lentă decât spre sudul orașului din cauza unei mai bune pregătiri a inamicului și a obstacolelor naturale, dar progrese sunt în desfășurare și vor fi vizibile în timp, a declarat Serhii Cerevatî, comandant adjunct al Grupului de Forțe de Est pentru Comunicații Strategice.

13:35O delegație rusă condusă de ministrul apărării Serghei Șoigu va vizita Coreea de Nord săptămâna aceasta, alăturându-se astfel delegației chineze deja anunțate ca parte a primei vizite străine în țara comunistă după izbucnirea pandemiei de COVID-19.

13:12Kremlinul a declarat marți că este imposibil ca Rusia să se întoarcă la respectarea acordului de export a cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, acuzând că partea legată de interesele Rusiei în acord „nu a fost implementată”.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a adăugat însă că președintele Vladimir Putin a spus cât se poate de clar că înțelegerea ar putea fi reînnoită dacă sunt respectate și interesele Rusiei.

13:00Autoritățile impuse de Rusia în regiunea ucraineană Lugansk au anunțat pe unul dintre canalele lor de Telegram că un oficiu poștal a fost distrus, iar o stație de autobuz a fost avariată în urma unui atac care ar fi fost lansat de trupele ucrainene în orașul Kreminna, aflat sub controlul trupelor rusești, scrie The Guardian.

12:28Ministerul rus al Apărării susține că ucrainenii au încercat marți noapte să atace nava de patrulare a Flotei Mării Negre „Serghey Kotov” cu două ambarcațiuni rapide fără pilot. Nava a respins atacul și a distrus ambele bărci, nu au fost victime, a precizat Moscova.

Pierderile suferite de ruși - estimarea forțelor ucrainene

12:15 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunță că a vorbit cu premierul britaniz Rishi Sunak despre „încercările zilnice ale Rusiei de a distruge centrul istoric și infrastructura portuară a Odesei”.

„Trebuie să apărăm Odesa. Ucraina trebuie să-și consolideze urgent apărarea antiaeriană pentru a-și proteja moștenirea istorică și pentru a continua acordul pentru cereale din Marea Neagră. Am discutat despre cooperarea noastră în continuare în apărare, despre cursul operațiunilor ofensive ucrainene. Am subliniat nevoile actuale de apărare ale Ucrainei”, a scrie Zelenski.

10:46Pierderile rusești de până acum în război, conform ultimei estimări ale forțelor ucrainene:

- 243.220 militari (+600 în ultima zi)

- 4.174 tancuri (+12)

- 8.131 blindate de luptă (+13)

- 4.705 sisteme de artilerie (+30)

- 698 lansatoare multiple de rachete MLRS (+1)

- 454 sisteme antiaeriene (+2)

- 315 avioane

- 310 elicoptere

- 3.977 drone (+14)

10:14Federația Rusă consideră că NATO este atrasă în acțiuni periculoase în confruntarea din Ucraina cu Rusiaa declarat marți ministrul adjunct de externe rus Serghei Verșinin, citat de Tass.ru.

09:19Potrivit Reuters, care îl citează pe adjunctul ministrului rus de externe Serghei Vershinin, nu există discuții în desfășurare privind o reluare a inițiativei pentru cereale din Marea Neagră

Nou ajutor militar din partea SUA pentru Ucraina

08:50SUA ar urma să trimită ajutor militar de 400 de milioane de dolari Ucrainei, scrie AP. Pachetul de sprijin va conține o varietate de muniții pentru sisteme avansate de apărare aeriană și o serie de drone Hornet de supraveghere, dar și rachete de artilerie de mare mobilitate.

Sursele citate de AP mai spun că vor fi trimise și rachete Hydra-70 și 28 de milioane de cartușe de muniție pentru arme de calibru mic, precum și nano-drone folosite în mare parte pentru colectarea de informații. Oficialii SUA au vorbit sub rezerva anonimatului deoarece pachetul de ajutor nu a fost încă anunțat.

08:38Rusia continuă să sufere pierderi în războiul de agresiune împotriva Ucrainei - numai în ultima zi, forțele de apărare eliminând 600 de soldați, 30 de sisteme de artilerie, 13 rachete antiaeriene și 14 drone, potrivit unei postări pe Facebook a Forțelor Armate ale Ucrainei

08:33Transporturile de petrol kazah prin Rusia, din care majoritatea se îndreaptă către un terminal de la Marea Neagră, continuă în mod normal, a declarat marți ministrul kazah al Energiei, Almasadam Satkaliyev, în ciuda tensiunilor crescânde.

Conducta Caspian Pipeline Consortium (CPC) care se termină pe coasta rusă a Mării Negre este principala rută de export pentru petrol kazah, deși națiunea din Asia Centrală încearcă să găsească rute alternative.

08:18Blocurile al patrulea și al cincilea ale centralei nucleare Zaporijia din Ucraina au fost oprite, conform administrației instalate de Moscova, pentru o inspecție tehnică programată a echipamentului

08:00Autorităţile din Belarus au declarat luni că au discutat cu grupul paramilitar Wagner, aflat în exil în această ţară după rebeliunea eşuată din Rusia, despre "ameninţările şi provocările" de la graniţele cu Ucraina şi Polonia, relatează AFP.

07:36Forțele de Apărare ale Ucrainei vor continua să lovească Crimeea ocupată de ruși și Podul Crimeei, deoarece acest lucru este necesar pentru a perturba logistica inamicului, a declarat Oleksii Reznikov, într-un interviu pentru CNN. „Loviturile noastre vor reduce capacitatea rușilor de a lupta împotriva noastră și vor ajuta la salvarea vieților ucrainenilor. Este o tactică normală să distrugi rutele logistice ale inamicului pentru a-i opri capacitatea de a obține muniții, combustibil, alimente și așa mai departe. Așa că vom folosi această tactică împotriva lor”.

07:25Avioanele ucrainene au lansat o lovitură asupra postului de comandă al inamicului, opt lovituri asupra zonelor de concentrare a personalului militar și șase lovituri asupra sistemelor de rachete antiaeriene ale inamicului în ultimele 24 de ore, potrivit paginii de Facebook a Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de Ukrinform.

Atacuri cu drone asupra Kievului

06:55Pe 24 iulie, au avut loc peste 35 de ciocniri între Forțele de Apărare ale Ucrainei și ocupanții ruși, scrie Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook. În ultimele 24 de ore, inamicul a lansat 72 de lovituri aeriene asupra pozițiilor trupelor noastre și zonelor populate. Din păcate, au fost uciși și răniți copii și civili, fiind afectată infrastructura portuară și instalațiile de depozitare a cerealelor din sudul Ucrainei. Probabilitatea lansării de rachete și lovituri aeriene pe întreg teritoriul Ucrainei rămâne ridicată.

06:14Moscova a importat anul acesta drone în valoare de 100 de milioane de dolari din China, de 30 de ori mai mult decât Ucraina, potrivit agenției Ukrinform.

05:30„În această noapte, inamicul a atacat Kievul cu drone, acesta fiind al șaselea atac cu drone asupra capitalei în această lună. Toate țintele aeriene au fost detectate și distruse la apropierea de Kiev în timp util de către forțele de apărare aeriană, a transmis marți șeful Statului Major al Ucrainei.

05:15Contraofensiva ucraineană se confruntă parţial cu dificultăţi din cauza capacităţii Rusiei de a bruia dronele, potrivit oficialilor militari. Oleksandr Tarnavskyi, comandantul forţelor ucrainene din sud, a declarat că ruşilor li se provoacă pierderi grele, dar este clar că progresul este lent, relatează CNN.

05:00În Kiev, capitala Ucrainei, în jurul orei 2 dimineața a fost anunțată o alertă aeriană care a durat mai bine de 3 ore. De asemenea, au fost anunțate alerte aeriene în mai multe regiuni din estul, nordul, sudul și centrul Ucrainei, iar spre dimineață și în regiuni din vestul țării.

SINTEZA ULTIMELOR 24 DE ORE DE RĂZBOI

  • Ministrul ucrainean al Apărării, Oleskii Reznikov, a recunoscut că contraofensiva Kievului este în întârziere, dar a insistat că „nu este îngrijorat”, deoarece aceasta decurge conform planului, adăugând că este o „concepție greșită că orice contraofensivă trebuie să fie rapidă”.
  • Guvernatorul regiunii Odesa din Ucraina spune că Rusia încearcă să „facă lumea să moară de foame” blocând exporturile de cereale către piețele globale, după ce ultimul dintr-o serie de atacuri aeriene rusești a lovit infrastructura cerealelor de pe fluviul Dunărea. Secretarul general al ONU, António Guterres, a cerut Rusiei să revină la un acord care să permită exportul sigur de cereale ucrainene la Marea Neagră, în conformitate cu propunerea pe care i-a făcut-o lui Vladimir Putin, după ce Rusia a renunțat la acord în urmă cu o săptămână.
  • Un reprezentant ONU a declarat luni că a găsit mine antipersonal într-o zonă a centralei nucleare Zaporijia, aflată în proprietatea Rusiei, din Ucraina și s-a plâns că este a doua lună consecutivă în care aceasta a încălcat procedurile de siguranță.
  • Oficialii americani spun că administrația Biden trimite Ucrainei un ajutor militar suplimentar de până la 400 de milioane de dolari, inclusiv muniție pentru sisteme avansate de apărare aeriană și o serie de drone mici de supraveghere.
  • Aproape 30 de nave au aruncat ancora în apropierea principalului terminal portuar al Ucrainei, Izmail, după ce Rusia a atacat luni depozitele de cereale de pe fluviul Dunărea.
  • Fără a furniza nicio dovadă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susținut că catedrala din Odesa a fost lovită de o rachetă ucraineană. Peskov a spus: „Forțele noastre armate nu lovesc niciodată în infrastructura socială, darămite temple, biserici și alte facilități similare”. Rusia își rezervă dreptul de a lua „măsuri dure de represalii”, a spus Ministerul de Externe, după ce a acuzat Ucraina că atacă Moscova și peninsula Crimeea anexată de Rusia cu drone.
  • Un copil a fost ucis și șase persoane rănite într-un atac rusesc asupra orașului Kostiantynivka, din estul Ucrainei, potrivit guvernatorului regiunii, Pavlo Kyrylenko.
  • Ministerul pentru situații de urgență din Belarus finalizează înarmarea și pregătirea militară a personalului său pentru a fi pregătit să ajute ministerele apărării și interne în cazul unui conflict armat, a declarat luni șeful ministerului de urgență, Vadim Sinyavsky.
  • Un jurnalist care lucrează pentru agenția de presă Agence France-Presse a fost rănit de un atac cu dronă rusă în timp ce transmitea din apropierea orașului Bahmut, distrus de lupte, potrivit reporterilor AFP care au asistat la atac. Dylan Collins, în vârstă de 35 de ani, a suferit mai multe răni, fiind evacuat la un spital din apropiere. Medicii spun că starea lui nu pune viața în pericol.
  • Kremlinul a acuzat luni Kievul că a efectuat un „atac deliberat asupra jurnaliştilor” în regiunea Zaporijie din sud-estul Ucrainei, după ce un reporter al agenţiei de ştiri ruse RIA a fost ucis. Corespondentul de război Rostislav Zhuravlev a murit din cauza rănilor căpătate în timpul unui atac ucrainean.
  • Ambasada Rusiei la Chişinău are de două ori mai multe antene decât reprezentanţa diplomatică rusă de la Bruxelles. Ce relevă o amplă investigaţie media.
  • Rusia afirmă că produce într-o lună mai multă muniţie decât în tot anul 2022.
  • Volodimir Zelenski consideră „inacceptabilă în orice formă” prelungirea restricţiilor pentru exportul cerealelor ucrainene în UE.

01:30Volodimir Zelenski, în adresarea sa video nocturnă: „Rusia trebuie să piardă în fiecare zi. Pregătim răspunsuri puternice la atacurile teroriştilor ruşi”

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a spus luni seară compatrioţilor că prima sarcină a forţelor ucrainene este de a distruge cât mai mult posibil resursele ocupanţilor ruşi, echipamentele, proviziile, depozitele şi cartierele generale ale acestora, spunând, într-o aparentă aluzie la atacurile de pe teritoriul Rusiei, că este „corect” ca Rusia să piardă în fiecare zi.

01:01Oficial ucrainean: Rusia se află la începutul unui „moment de tranziție” după revolta lui Prigojin

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că, în opinia sa, Moscova se află la începutul unui „moment de tranziție” a puterii, după rebeliunea eșuată de luna trecută a grupării Wagner, potrivit CNN.