Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că, în opinia sa, Moscova se află la începutul unui „moment de tranziție” a puterii, după rebeliunea eșuată de luna trecută a grupării Wagner, potrivit CNN.

membri ai grupului Wagner in RostovFoto: STRINGER / AFP / Profimedia

„Această lovitură de stat este o ilustrare reală a faptului că regimul de la Kremlin a devenit mai slab. Înseamnă că nu mai sunt atât de puternici precum erau cu un an înainte. Cred că vom vedea continuarea acestui așa-zis conflict”, a declarat el pentru CNN.

La sfârșitul lunii iunie, fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, a condus o rebeliune armată și, deși a eșuat, a pus întrebări cu privire la performanța, voința și chiar loialitatea unor unități rusești.

Întrebat dacă a fost martor la faptul că cei din jurul președintelui rus Vladimir Putin se luptă pentru poziția de a-l înlocui, Reznikov a spus: „Cred că a început conflictul între ei”.

Locul unde se află Prigojin nu a fost cunoscut, dar săptămâna trecută a apărut o înregistrare video care pare să-l arate salutându-și luptătorii în Belarus, în ceea ce ar fi prima sa apariție publică de când a condus o rebeliune armată în Rusia luna trecută.

Videoclipul este granulat și filmat în lumină slabă, astfel încât nu se poate spune cu certitudine că cel care vorbește este Prigojin sau când a fost filmat, afirmă CNN.

Directorul CIA, Bill Burns, a declarat, de asemenea, săptămâna trecută, că el crede că Prigojin se află în prezent în Minsk, Belarus, și a prezis că liderul Wagner se va confrunta în cele din urmă cu „represalii” din partea lui Putin.