O navă românească a fost avariată în urma atacului lansat luni de forțele ruse asupra portului ucrainean Reni, aflat la doar câțiva kilometri de Galați. Ministerul român de Externe spune că vasul a suferit avarii minore şi şi-a continuat deplasarea şi că nu există cetăţeni români răniţi în atacurile care au vizat porturile ucrainene de la Dunăre.

Nave din flotila fluviala pe DunareFoto: Ionut Felea / Fortele Navale Romane

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat marți că, prin reprezentanţii Consulatului General al României la Odesa, care îşi desfăşoară temporar activitatea în cadrul Centralei MAE, s-a autosesizat în urma informaţiilor referitoare la incidentul în care a fost implicată o navă românească în portul Reni din Ucraina, luni dimineață.

Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de către reprezentanţii oficiului consular de la autorităţile ucrainene, nava a suferit avarii minore şi şi-a continuat deplasarea.

MAE spune că nu există cetăţeni români răniţi în atacurile care au vizat porturile ucrainene de la Dunăre.

Atacurile lansate de ruși asupra porturilor de la Dunăre, la granița cu România

Rusia a atacat portul ucrainean Reni, port aflat la Dunăre, la granița cu România, la doar câțiva kilometri de Galați. Imaginile apărute pe rețelele sociale arată o serie de explozii în cadrul portului Reni, dar și instalațiile de luptă antiaeriană care trag asupra ceea ce par a fi drone kamikaze.

„Forțele ruse au continuat să terorizeze regiunea Odesa aseară, lansând un atac de aproape patru ore cu drone kamikaze Shahed-136 asupra infrastructurii portuare de pe Dunăre”, a transmis Comandamentului Operațional Sud ucrainean, conform Ukrinform.

Ucrainenii spun că cel puțin trei drone au fost doborâte de apărarea antiaeriană, însă o alta ar fi reușit să treacă de apărare și să lovească un depozit de cereale.

De asemenea, rușii au atacat și portul ucrainean Izmail.

Șeful administrației orașului portuar Izmail Rodion Abashev a confirmat pe Facebook atacul cu rachete lansat noaptea trecută de Rusia. Oficialul ucrainean și-a îndemnat locuitorii să nu ignore alarmele aeriene.

„Dragi locuitori din raionul Izmail! În această noapte, inamicul a efectuat un atac de aproape 4 ore asupra infrastructurii portuare a Dunării cu dronele „Shahed-136”, trei dintre acestea fiind distruse de Forțele noastre de Apărare Aeriană.

În urma atacului nocturn, șase persoane au fost rănite (patru răniți au fost internați în spital, unul dintre ei era într-o stare de gravitate medie, mai aproape de gravă, trei - cu răni ușoare de schije și vânătăi corporale).

CITEȘTE ȘI: