Armata ucraineană a respins peste 30 de atacuri rusești și a efectuat lovituri împotriva a două sisteme rusești de apărare aeriană și a unei stații radar în ultimele 24 de ore, a raportat Statul Major General al forțelor armate ucrainene vineri, potrivit Kyiv Independent.

Război în Ucraina: Rușii trag cu un lansator multiplu de rachete BM-21 GradFoto: - / Sputnik / Profimedia

„În cursul zilei trecute, Forțele Aeriene au lovit șase zone de aglomerări de personal militar și echipamente ale (forțelor ruse)”, se arată în comunicat.

Armata ucraineană a lovit, de asemenea, opt baze temporare rusești, un depozit de combustibil, două sisteme de rachete antiaeriene și o unitate de artilerie în poziția de tragere, potrivit informării Statului Major General.

Între timp, Rusia a lansat cinci lovituri cu rachete, 12 lovituri aeriene și peste 20 de atacuri cu sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS).

„Astăzi, Federația Rusă a lansat un alt atac cu rachete asupra unor zone civile din orașul Zaporojie și alte zone populate din Ucraina, folosind rachete balistice. Rusia a folosit, de asemenea, șase drone de tip Shahed-136 pentru atacuri aeriene - toate au fost distruse de apărătorii noștri", a scris Statul Major General.

Anterior, la 22 martie, Rusia a lovit două clădiri rezidențiale din Zaporojie, provocând moartea a două persoane și rănirea a peste 30 de persoane.