Președintele ucrainean a cerut ajutor internațional pentru a ajuta la reconstrucția țării sale devastate după ce războiul se va încheia, aducând o rară notă de speranță după patru luni de conflict brutal, notează Al Jazeera.

Volodimir ZelenskiFoto: ukrinform.net

„Este necesar nu doar să reparăm tot ceea ce ocupanții au distrus, ci și să creăm o nouă fundație pentru viețile noastre: sigură, modernă, confortabilă, accesibilă", a spus el în discursul său din cursul nopții de sâmbătă spre duminică.

Acest lucru va necesita „investiții colosale, miliarde, noi tehnologii, cele mai bune practici, noi instituții și, bineînțeles, reforme", a spus el.

”În multe orașe din spatele frontului, relaxarea se simte acum, dar războiul nu s-a încheiat, brutalitatea lui crește doar în unele locuri și nu poate fi uitat.

Prin urmare, asigurați-vă că ajutați armata, ajutați voluntarii, ajutați-i pe toți cei care sunt lăsați singuri în acest moment. Răspândiți adevărul despre război și crimele ocupanților”, a transmis Zelenski pe contul său oficial de Telegram.

„Indiferent cât de dificil este pentru noi astăzi, trebuie să ne amintim că va exista o zi de mâine", a adăugat președintele ucrainean.

___