Forțele Aeriene din Ucraina anunță că peste 70 de avioane de luptă vor fi trimise ca ajutor din statele NATO către Ucraina. Polonia, Bulgaria și Slovacia ar urma să trimită avioane de sorginte sovietic pe care militarii ucraineni aflați în conflict cu Rusia știu să le opereze și au lanț logistic pentru ele.

HotNews.roFoto: Hotnews

- Bulgaria - avioane MiG-29 (16 bucăți)

- Bulgaria - avioane Su-25 (14 bucăți)

- Polonia - avioane MiG-29 (28 bucăți)

- Slovacia - avioane MiG-29 (12 bucăți)

Deocamdată informația vine doar din partea Forțelor Aeriene din Ucraina, fără a exista o confirmare fermă din partea statelor menționate sau din partea NATO.

Este neclar încă în ce stare vor fi toate avioanele menționate de forțele ucrainene, având în vedere că mare parte din avioanele MiG-29 ale Bulgariei nu erau în condiții optime de zbor.

De remarcat că Polonia și-ar pune la dispoziție toată flota rămasă de MiG-29, în condițiile în care operațiunile propriilor forțe aeriene au trecut în mare parte deja pe F-16 și în viitorul apropiat pe F-35.

Bulgaria respinge categoric informația că ar trimite avioane Ucrainei: „Absurd” / Și Polonia neagă

UPDATE - Premierul Bulgariei Kiril Petkov a respins categoric informația că ar urma să ofere avioane de luptă Ucrainei:

  • „În general ne lipsesc și nouă avioanele, nu putem da nimănui singurele avioane pe care le avem. Avem un număr mic de avioane în condiții de zbor, avem o problemă cu aprovizionarea cu piese. Este complet absurd să le dai”, a spus premierul Kiril Petkov, citat de Novinite.

UPDATE 2: Și Polonia respinge informația.

---

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.