Aflat intr-o misiune sub acoperire, seful Centrului Zonal de Politie 14 Filipesti a fost batut de doi hoti de la care cumparase mai multi saci cu furaje furati de la o ferma apartinand Agricola International. Cazul este tinut secret de Ispectoratul de Politie, care a ordonat o ancheta interna. Exista banuieli ca in tranzactiile cu furaje furate ar fi amestecat si un sef de post.

Seful Centrului Zonal de Politie numarul 14 Filipesti a fost agresat de doua persoane de la care cumparase mai multi saci de furaje furate. Un martor al incidentului relateaza ca inspectorul Gheorghe Popescu s-ar fi deplasat cu masina personala vineri la locuinta unei familii din comuna Racova.

Familia respectiva ar fi cunoscuta in comuna ca una la care se puteau gasi saci cu furaje concentrate la pretul de 5 - 600.000 lei bucata, aceste produse fiind sustrase de la una din Fermele din zona, apartinand AGRICOLA INTERNATIONAL.

Aflat sub acoperire, politistul ar fi negociat cu familia respectiva iar dupa ce a incarcat in masina sa sacii cu furaje, s-a legitimat, pentru a realiza flagrantul. Cei care efectuasera tranzactia l-ar fi agresat pe politist, razbunandu-se si pe autoturism.

In mod ciudat, seful Inspectoratului Judetean de Politie, chestor Vasile Vrabie sustine ca a fost informat ca este vorba despre o alarma falsa si ca in realitate nu s-a intamplat nimic.

Numai ca in comuna exista martori ai incidentului. "Inspectorul Popescu a avut date ca familia respectiva se ocupa cu vanzarea de furaje furate" - ne-a declarat sub acoperirea anonimatului unul dintre martori. "S-a prezentat la Nicolae O. si a spus ca vine din partea a doua persoane sa ridice marfa.

A incarcat in masina noua saci cu furaje dar cand sa plece, le-a aratat legitimatia de politist, iar cei doi l-au luat la bataie, i-au deteriorat masina. Familia respectiva fura de mult. Si seful de Post este implicat, are pe unul de la Halmagioaia, cu un papuc si un microbuz cu care fura din ferma si cate 200 de pui".

O vecina a auzit un zgomot suspect la poarta familiei respective vineri seara, dar n-a crezut ca se intampla ceva grav si nu a dat importanta.

Intre timp, conducerea Inspectoratului Judetean de Politie a ordonat efectuarea unei anchete interne pentru a se stabili adevarul.

Cine a avut interesul sa ascunda efectuarea flagrantului? De ce nu s-a reclamat ultrajul, pentru ca este clar ca a existat? Se intra oare prea adanc pe filiera sustragerii de furaje si se aflau prea multe lucruri care deranjau?