Conducerea PSD Sibiu nu se baga in jocurile interne de reformare a partidului, iar presedintele Ioan Cindrea sustine ca va face, in zilele urmatoare, mai multe propuneri ce ar putea duce la o revigorare a partidului.

Cindrea a evitat sa dea un raspuns clar vizavi de un eventual vot de blam impotriva lui Ion Iliescu, dar nici nu a manifestat deschis apropierea de Adrian Nastase.

Presedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea a declarat ieri, ca filiala judeteana in fruntea careia se afla nu a decis, deocamdata, daca se va ralia impotriva lui Ion Iliescu sau va sustine pe altcineva la preluarea presedintiei PSD-ului la nivel national.

Cindrea afirma ca, in aceste zile, filiala PSD Sibiu va trimite un document prin care se vor face o serie de propuneri ce ar putea duce la o revigorare a fostului partid de la guvernare. „Nu am pus, deocamdata, problema daca il vom sustine pe domnul Iliescu sau pe domnul Nastase pentru functia de presedinte al partidului.

Noi, cei de la Sibiu, vom prezenta, in zilele urmatoare, un document care inseamna un program de modernizare a Partidului Social Democrat. O gandire. Un proiect care va fi supus atentiei tuturor organizatiilor judetene. Deocamdata, nu se pune problema liderilor sau de a fi de partea cuiva sau a altcuiva.

Este o gandire, un proiect de modernizare a partidului, de crestere a autonomiei organizatiilor locale si a reprezentativitatii zonelor in conducerea partidului. Atata tot. Noi suntem pentru partid si pentru binele PSD-ului. Asteptam sa fie desemnati candidatii la congres si apoi vom vedea", a declarat, ieri, Cindrea.

Acesta a evitat sa dea un raspuns hotarat vizavi de razmerita celorlalte organizatii judetene din Transilvania, cooptate in jurul fostului ministru al internelor si administratiei, Ion Rus.

Framantarile interne de la centru se regasesc si la Sibiu. In primavara, va avea loc conferinta judeteana a PSD, in care se vor alege presedinti in organizatiile din principalele orase si municipii, dar mai ales la judetul Sibiu.