In statia Salina Tg. Ocna, timp de aproape o luna de zile in octombrie anul trecut, casierii au fost nevoiti sa vanda bilete la lumina lumanarii. Motivul: neplata la timp a facturii la curentul electric consumat. Calatorii s-au scandalizat cu atat mai mult cu cat unul dintre salariatii SNCFR a refuzat sa vanda bilete de teama ca nu cumva sa greseasca ceva.

Pentru a-si desfasura in conditii optime meseria, dar si pentru a evita eventualele neplaceri, casierii statiei au preferat sa se racordeze la firul electric de la care se alimenta chioscul din gara. La mica intelegere, factura la curentul electric a fost impartita, astfel incat salariatii SNCFR au suportat din buzunarul propriu cheltuielile pentru curentul electric consumat.

Solutia "salvatoare" a fost instalarea unui transformator e joasa tensiune. Dar chiar si asa, casierii spun ca lumina este asigurata partial, la fel ca si caldura, pentru a se evita "caderea sigurantelor". Practic, in sala de asteptare functioneaza un singur neon, in timp ce salariatii au acces, in timp ce vand biletele, la doua neoane.

Este o solutie de compromis ce pare a fi de ajuns pentru indendificarea deopotriva atat a calatorului, cat si a biletelor ce trebuie vandute.

Conform celor declarate de purtatorul de cuvant al Electrica Bacau, Anca Hagima, in zona Vaii Trotusului au fost deconectate statiile Borzesti, Balca, Cornatel, Salina, Brusturoasa si Goioasa. "Daca nu se vor achita datoriile, Electrica va face si alte deconectari" - ne-a declarat Anca Hagima.

Ea a mai spus ca pe teritoriul judetului Bacau, Electrica are de recuperat 13 miliarde de la statiile apartinand Regionalei CFR Iasi si 16 miliarde de la cele ce apartin de Regionala Galati.