In cadrul unei conferinte de presa extraordinare, desfaurate astazi la ora 13, s-a dat publicitatii hotararea patronatului intreprinderii Vitrometan de a opri in intregime activitatea in scurt timp, toti cei 840 de angajati ai societatii urmand sa fie concediati.

Bowling Horst, actionar majoritar la Vitrometan a explicat cauzele ce au dus la aceasta hotarare. Astfel, numai in ultimii 4 ani societatea a acumulat datorii de peste 30 miliarde de lei, aproximativ 964.000 Euro. In plus, patronul societatii sustine ca niciodata de la preluarea intreprinderii nu a incasat dividende si nici nu a primit salariu.

In aceeasi ordine de idei actionarul majoritar al Vitrometan a declarat ca niciodata aceasta inteprindere, de la privatizare, nu a reusit un profit multumitor, chiar mai mult Bowling Horst acuza manageriatul local de aceasta stare catastofala in care a ajuns una din cele mai vechi si mai cunsocute fabrici mediesene.

Inainte de a se lua aceasta hotarare drastica, patronatul a avut o serie de discutii cu reprezentantii sindicatului, acestia insa n-au actionat in nici un fel pentru ameliorarea situatiei si gasirea unor solutii de compromis, declarand chiar ca vor demisiona in bloc decat sa accepte conditiile propuse de actionarul majoritar.

Hotararea luata astazi in cazul inteprinderii Vitrometan este definitiva, urmand ca in cel mai scurt timp fabrica sa fie inchisa iar muncitorii sa fie concediati.