Sunt bine cunoscute in Constanta hotelurile de cartier, fara numar de stele, in fata carora aproape in fiecare seara din masini de lux sau taximetre coboara cate un individ insotit de o frumoasa „pasare de noapte". Iar daca persoana e singura, aceasta poate opta pentru una dintre fetele casei.

Unul dintre hotelurile ce se incadreaza in aceasta categorie, a bordelurilor – caci aceasta ar fi denumirea corecta si fara ocolisuri, este si hotelul Barzotti, situat pe strada Panait Holban, din zona Dacia.Daca ai pus mana pe o fata din cluburile de noapte, te urci intr-un taxi si soferul va sti singur unde sa te duca.

La receptie, singura intrebare ce ti se adreseaza, si aceasta foarte rar, este „Fata este majora?", fara sa ti se ceara sa demonstrezi acest lucru, fara sa iti fie inregistrat numele in vreun registru, fara chitante, camera costand 500 de mii lei.

In camere beneficiezi de dus cu apa calda, televizor cu cablu, lenjerie de pat si prosoape curate si imbalsamate, iar ferestrele sunt cat mai mici sau au draperii in asa fel incat proprietarii masinilor de lux parcate in fata hotelului sa aiba parte de cat mai multa discretie. Astfel, C. M., casatorit, client al acestui „cuibusor de nebunii", ne-a spus: „frecventez hotelul

Barzotti de 4-5 ori pe luna si apelez de fiecare data la serviciile aceleiasi fete, care este din cadrul hotelului", deci putem spune ca intre el si prostituata exista o adevarata relatie bazata pe continuitate.

Taximetristii fac legatura intre marinari si prostituate

Subcomisarul Petru Metelet, seful Serviciului de Combatere a Proxenetismului si Prostitutiei din cadrul I.J.P. Constanta, ne-a declarat: „Noi cunoastem foarte bine ce se intampla in hotelul Barzotti si se afla in atentia noastra de multa vreme, dar infractiunile de prostitutie si proxenetism, din cauza legislatiei actuale, sunt greu de probat si necesita multa munca si mult timp".

Tot el ne-a mai dezvaluit ca hotelul are ca scop prestarea acestor servicii din prima zi a deschiderii, de aproape 3 ani, proprietari fiind fratii Dimciu si Stere Barzu, originari din comuna Baia, judetul Tulcea, dar zvonuri plecate din cadrul IJP Constanta afirma ca in spatele acestei afaceri se afla si alte persoane, oameni importanti din orasul nostru.

Surse din cadrul Politiei Port ne-au relatat despre o intelegere ce exista intre proprietari si unii taximetristi. Acestia din urma iau marinarii straini dornici de aventuri si ii duc direct la hotelul mentionat sau, in urma comenzii facute de catre marinari, taximetristii iau un numar de fete de la hotel si le duc la vaporul de unde s-a facut comanda.

Subcomisarul Petru Metelet a mai afirmat ca „legalizarea prostitutiei ar usura mult munca politistilor, facand ca arestarea proxenetilor sa se produca mult mai repede si nu dupa anchete lungi si anevoioase".

Pe de alta parte, cazul „Barzotti" este un fel de „Histria" din Mamaia – caz, de asemenea, adus la cunostinta opiniei publice, cu parte din conexiunile sale, de catre cotidianul „Replica" sau celebra „Casa Verde". Iar cum povestea cu prostitutia nu este de ajuns, se pare ca la Barzotti miroase si a consum de droguri…