Un document intocmit de catre vicepresedintele Consiliului Judetean Alba, Florin Marginean, aduce critici importante modului in care a fost alcatuit Forumul Montan din Romania (FMR). Aceasta este o asociatie neguvernamentala de interes public national, care are drept scop ameliorarea conditiilor de viata pentru populatia montana, protectia mediului si dezvoltarea durabila a zonei montane.

Concret, Florin Marginean considera ca Forumul Montan este ultrapolitizat. "Forumul este mult mai politizat. Consideram ca in structurile de conducere trebuie sa acceada si profesionisti locali ai muntelui, stiut fiind faptul ca fiecare zona are particularitati specifice.

Lucrarile sesiunilor plenare sa fie pregatite initial de profesionistii locali cu probleme specifice locale Muntilor Apuseni, Sebesului, Rimetea", se arata in documentul intocmit de vicepresedintele CJ.

Potrivit pre-actului constitutiv al organizatiei, majoritatea celor 42 de membri fondatori initiali sunt politicieni sau oameni cu legaturi in zona politica.

Printre acestia se numara actualii sau fostii senatori Adrian Paunescu, Avram Craciun, Ioan Aurel Rus, Cornel Filipescu, Constantin Gaucan, presedintele PSD Alba, Ioan Rus, fostul presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, Mihail Rudeanu, consulul Insulelor Belize la Bucuresti, Ioan Curtean de Hondol, prefecti, subprefecti si secretari de stat.

De asemenea, ingrijorarea autoritatilor locale mai tine de faptul ca filiala Alba a acestui forum, ce va fi constituita in viitor, s-ar putea constitui intr-o structura concurentiala pentru Consultanta Agricola.