CFR Ecomax isi continua campania de achizitionare a jucatorilor cu nume mari, din fotbalul autohton. Ieri, la saptamanala conferinta de presa a clubului, Dorinel Munteanu i-a prezentat pe portarul Martin Tudor si pe jucatorii de camp Alin Minteuan si Casian Miclaus.

Cei trei au semnat, fiecare, contracte pe trei ani de zile, Minteuan fiind achizitionat "pe bani si transferul definitiv, la Bistrita, a lui Astilean".

Antrenorul-jucator al "feroviarilor" clujeni a declarat, la inceputul conferintei de presa, cu referire directa la achizitiile efectuate de la venirea sa la Cluj, ca "surprize au fost si probabil vor mai fi". Dorinel Munteanu nu a exclus ca CFR Ecomax, pana la inceperea campionatului, sa mai efectueze cateva transferuri "bomba".

El nu a dorit sa dea nume, insa a declarat ca "suntem in discutii si cu alti jucatori, pe care, poate, vom reusi sa-i aducem la Cluj". Martin Tudor, Alin Minteuan si Casian Miclaus nu au fost inca legitimati la Liga Profesionista de Fotbal.

Conform spuselor unui oficial al CFR Ecomax, Minteuan si Miclaus nu vor fi inclusi in lotul de 19 jucatori pentru partida tur din cadrul turului III al Cupei UEFA Intertoto, cu AS Saint-Etienne, dar vor fi buni de joc pentru partida retur, din Franta. In schimb, fostul portar al Stelei va face parte din lot.

Din cauza tergiversarii actelor privind acordarea vizei de intrare in tara, clubul "feroviar" l-a pierdut pe nigerianul Pascal Kondaponi, care, sub comanda fostului "principal" Aurel Sunda, a sustinut probe de joc. Kondaponi, din cate se pare, ar fi semnat cu o echipa din liga a doua a campionatului spaniol.

Minteuan nu doreste sa vorbeasca de Padureanu

Ca si Cristi Coroian, Alin Minteuan si-a inceput cariera de fotbalist la CFR, el fiind prezentat ca un jucator cu experienta, pe care gruparea "ceferista" si l-a dorit inca din iarna. Dorinel Munteanu a spus ca toate achizitiile clubului clujean au fost discutate in prealabil cu membrii conducerii CFR Ecomax.

Alin Minteuan nu a dorit sa comenteze relatia personala cu Jean Padureanu, presedintele Gloriei Bistrita, care s-a opus transferului la Cluj. Padureanu a cerut pe Alin Minteuan 150000 de euro si l-a amenintat cu suspendarea din activitate, pe o perioada de patru ani, daca nu se prezinta la antrenamentele Gloriei.

In cele din urma, conducerea clubului clujean a reusit sa-l sensibilizeze pe boss-ul Bistritei. Pentru Alin Minteuan, in varsta de 29 de ani, CFR Ecomax a platit o suma considerabila si l-a cedat pe mijlocasul defensiv Laur Astilean, titular in "dubla" cu Athletic Bilbao.

Dorinel Munteanu a spus despre Alin Minteuan si Casian Miclaus ca sunt doi fotbalisti polivalenti si crede ca se vor acomoda foarte repede cu cerintele sale, respectiv cu stilul de joc pe care intentioneaza sa-l imprime echipei. Unul dintre conducatorii CFR Ecomax a discutat, ieri, la Brasov, cu Irinel Manta, directorul sportiv al "stegarilor", si despre achizitionarea atacantului Romeo Surdu.

Jucatorul a semnat un contract cu CFR Ecomax, insa mai are sase luni de angajament cu FC Brasov. "Suntem in discutii avansate cu oficialii echipei din Brasov si nu este exclus sa-l aducem pe Surdu in cateva zile", a declarat oficialul "feroviarilor".

"Munti" s-a sfatuit cu Bölöni

In opinia lui Dorinel Munteanu, AS Saint-Etienne detine prima sansa, insa acest aspect nu-l sperie, ci, dimpotriva, ii convine de minune. "Munti" se asteapta ca cele doua partide cu AS Saint-Etienne sa fie deosebit de dificile, pentru ca adversarul de duminica a terminat campionatul pe locul sase.

Fostul selectioner al nationalei Romaniei, Ladislau Bölöni, i-a oferit lui Dorinel primele informatii despre echipa din Saint-Etienne. "Am vorbit la telefon cu domnul Bölöni.

Nu duc lipsa de informatii si deja am cateva casete video cu Saint-Ettiene, inclusiv de la partida disputata contra elvetienilor de la Neuchatel Xamax", a spus Dorinel, care a mai adaugat ca va lua legatura si cu Marian Salomir, arbitrul partidei retur dintre Neuchatel si AS Saint-Etienne.

In alta ordine de idei, Florin Dan si Cristian Turcu si-au reluat antrenamentele, insa primul are carente in pregatirea fizica, iar Turcu efectueaza doar alergari usoare. "Munti" este suparat pe mijlocasul Cristi Turcu, caruia i-a reprosat ca a intrat accidentat in partida cu Athletic Bilbao.

"Le-am spus jucatorilor ca ii doresc pe teren doar apti de joc, iar daca au ceva probleme medicale sa ma informeze. De aceea, eu, la Bilbao, am parasit terenul. Am primit o lovitura si nu ar fi fost normal sa stau pe teren accidentat, cand in locul meu ar fi putut intra un jucator odihnit si apt la efort", a declarat Munteanu.

Cel de-al treilea jucator accidentat din lotul "feroviar", Radu Marginean, a fost operat, ieri, la Köln, la genunchiul stang. Radu Marginean va urma o perioada de recuperare de aproximativ sase saptamani.

Bruncevic, "stranierul" cu cele mai multe minute in "A"

In editia trecuta de campionat au evoluat 43 de jucatori straini, CFR Ecomax avand in componenta opt "stranieri", cu doi mai putin decat Stiinta Craiova si cu unul mai putin decat FC National. Cele mai multe prezente dintre strainii din Divizia A le-au avut Sead Bruncevic, Wayne Shroj (FC National) si Adnan Guso (Stiinta Craiova), fiecare cu cate 27 de partide.

In alta ordine de idei, un conducator al gruparii din Gruia a anuntat ca jucatorii sarbi Vlajic si Georgievski vor sustine probe de joc, timp de doua zile, la divizionara A Gloria Bistrita.

Dorinel zboara la Timisoara

Organizatorii galei "Seara Campionilor", impreuna cu Guvernul Romaniei, ii pun la dispozitie lui Dorinel Munteanu un elicopter pentru a putea ajunge la partida de fotbal dintre Romania’94 si Brazilia ’9

El va lipsi doar patru ore din cantonamentul CFR Ecomax, reintoarcerea la Cluj fiind programata dupa sfarsitul primei reprize, pe care "Munti" o va disputa contra brazilienilor.