Tinerii, cu varste cuprinse intre 23 si 31 de ani, au cumparat din strainatate carduri blank, precum si un aparat special de introdus in bancomate pentru a citi datele de identificare a posesorilor de carduri. Cu ajutorul aparatului, cunoscut sub denumirea "pisicuta", tinerii au reusit sa fure numai in judetul Gorj 450 de milioane de lei de la 5 banci. Dupa reclamatiile primite de la angajatii bancilor respective, cei 4 craioveni au fost dati in urmarire si introdusi in baza de date a politiei.

La Deva, ofiterii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog le-au organizat un flagrant, in urma caruia au scos la iveala faptul ca tinerii umblau din judet in judet, aplicand aceeasi metoa a cardurilor falsificate, care le aducea sute de milioane de lei vechi in numai 24 de ore.

Prinsi la Deva, Cosmin Tomescu, Gabriel Ionescu, Cristian Gavrila si Stefan Cioroiu aveau asupra lor atat bani, cat si zeci de carduri si telefoane mobile, iar in masina cu care acestia se deplasau prin tara politistii au gasit de asemenea peste 200 de milioane de lei si mai bine de 60 de carduri falsificate.

Banii reprezentau castigul tinerilor dintr-o singura zi, obtinut de la bancomate din Hateg, Petrosani si Deva. Infractorii, dintre care 2 studenti la electrotehnica, iar unul absolvent al facultatii de drept, actionau in zilele de salariu, cand se alimentau conturile.

Cei 4 au primit mandate de arestare preventiva pe 29 de zile pentru mai multe infractiuni: falsificarea unui instrument de plata electronica, utilizarea acestuia fara consimtamantul titularului si furt calificat. Pedeapsa pe care o pot risca este cuprinsa intre 1 si 12 ani de inchisoare.