"Am primit o sugestie din interiorul Aliantei. Este clar ca sunt interese la mijloc", a declarat Davidescu. Seful Directiei Silvice nu a facut public numele celui care i-a sugerat sa-si vada de treaba si sa lase controalele in acea zona. "Se stie ca la Rucar este izvorul ilegalitatilor din punct de vedere forestier. De aici se aprovizioneaza toti. Vreau sa gandesc situatia la rece.

Oricum, lucrurile nu vor ramane asa. Vreau sa vorbesc si cu ministrul despre acest caz si, daca nu se rezolva, eu sunt dispus sa-mi dau demisia", a mai declarat Gheorghe Davidescu.

La Rucar primar este Dumitru Ghica, zis Flocea, membru PD, proprietar al catorva munti si al unui gater, iar viceprimar este Ion Popa Nica, membru PNL, pe care Directia Silvica l-a acuzat recent de complicitate la furt de lemne. Acelasi viceprimar a intervenit in timpul unui control al Directiei Silvice, declarand ca un transport de lemne provenea de pe proprietatea nepotului lui.

Ulterior s-a dovedit ca padurea din care se taiasera copacii apartinea unor persoane fara legaturi de rudenie cu Ion Popa Nica.

In prima zi de control, marti, comisia formata din reprezentanti ai Directiei Silvice, ai Garzii Financiare, ai Garzii de Mediu si ai Politiei, a amendat cu 10 milioane o firma care nu avea acte pentru materialul lemnos detinut si a confiscat 13 mc de lemn.