La sedinta din aceasta saptamana a Consiliului Local Oradea nu a fost trecuta pe ordinea de zi reanalizarea hotararii privind achizitionarea a 23 de tramvaie la mana a doua cu 1,5 milioane de euro, desi Prefectura Bihor a trimis o adresa catre CL in acest sens.

Mai mult, alte doua hotarari asupra carora consilierii trebuiau sa revina pentru a primi avizul de legalitate, respectiv HCL 516 si HCL 517, prin care a fost stabilit tariful pentru salubrizarea orasului si a fost inchisa vechea halda de gunoi, ambele contestate de Institutia Prefectului, au fost ignorate de administratia locala.

Primarul municipiului, Petru Filip, a declarat ca din moment ce nu s-a revenit asupra hotararilor in sedinta CL este evident ca institutia pe care o conduce si Prefectura au opinii diferite, care, probabil, vor fi clarificate in instanta.

Edilul a spus ca motivul pentru care hotararile nu au fost introduse pe ordinea de zi a ultimei sedinte a CL l-a constituit faptul ca sesizarile primite de la Prefectura au sosit pe adresa Primariei prea tarziu.

De cealalta parte, prefectul judetului, Ilie Bolojan, a declarat ca institutia pe care o conduce asteapta o pozitie a Primariei cu privire la hotararile in cauza pana la expirarea termenului de 30 de zile de la primirea sesizarilor trimise.

"In cazul in care vom ajunge in instanta sper ca termenul de rezolvare sa fie unul foarte scurt si ca instantele sa dea un raspuns cat mai prompt", a adaugat Bolojan.