Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului Valcea a fost desemnata "centru-pilot" pentru testarea produsului informatic "Sistemul Informatic de Administrare a Creantelor Fiscale".

Ministerul Finantelor Publice, prin ordin al presedintelului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a desemnat la nivel national cinci "centre-pilot" in vederea organizarii "Sistemul Informatic de Administrare a Creantelor Fiscale", pe langa DGFP Valcea, fiind nominalizate: Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, Administratia Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti - Sector 1, DGFP Brasov si DGFP Constanta.

Intr-o prima etapa, incepand cu luni, 5 septembrie a.c., la Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului Valcea, reprezentanti ai institutiilor similare din judetele Arges, Buzau, Calarasi, Dolj, Galati, Gorj, Ialomita, Iasi, Neamt, Olt, Sibiu, Suceava, Vaslui si Vrancea, timp de 10 zile, se instruiesc pentru aplicarea unitara a Ordinului ministrului Finantelor Publice nr. 1.722/2004 pentru aprobarea instructiunilor privind organizarea "Sistemul Informatic de Administrare a Creantelor Fiscale".

Activitatea in cadrul "centrului-pilot" va continua, in perioada 15-16 septembrie a.c., urmand sa se specializeze la Ramnicu-Valcea alti reprezentanti ai directiilor generale ale finantelor publice din judetele: Arges, Brasov, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Mehedinti, Olt, Prahov, Sibiu, Teleorman si Valcea.

Cele cinci "centre-pilot", in urma testarilor, vor aviza produsul "Sistem Informatic de Administrare a Creantelor Fiscale", iar participantii la instruiri, la randul lor, vor asigura imaplementarea produsului informatic la nivelul tuturor structurilor de administrare fiscala teritoriale.

"Nu este prima oara cand Valcea este desemnata oficial "judet-pilot". De altfel, Valcea s-a situat permanent printre judetele reunoscute si apreciate pentru promovarea ferma a reformei fiscale si, mai ales, pentru rezultatele obtinute.

Fara indoiala, realizarile pe linia reformei fiscale au fost posibile gratie competentei profesionale a lucratorilor din sistemul finantelor publice valcene, capacitatii de adaptare la noile realitati politice, economice si sociale.

In acest context, subliniez ca evolutiile inregistrate in domeniul finantelor publice, in judetul nostru, au avut la baza principiile subsumate reformei fiscale, care au vizat intre altele: schimbarea mentalitatii functionarului public din sistemul Finantelor Publice; simplificarea structurii organizatorice a institutiei; reducerea cheltuielilor de functionare; reducerea numarului de posturi de conducere; fluidizarea fluxurilor financiar-fiscale; asigurarea transparentei sistemului; imbunatatirea calitatii asistentei contribuabilulu; cresterea activitatii generale a activitatii fiscale" - a declarat ec. Gheorghe Gogarnoiu, director executiv al Directiei Generale a Judetului Valcea.