Un barbat din Timis care pretindea ca este politist la "crima organizata", metoda prin care a obtinut sume in valuta pentru "rezolvarea" cu prioritate a unor buletine, pasapoarte si permise auto, sau chiar intabulari de terenuri, a fost deferit justitiei pentru inselaciune si trafic de influenta.

Potrivit actului de acuzare finalizat recent de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, la inceputul lunii decembrie 2004, un timisorean care intentiona sa-si faca un nou buletin a fost acostat pe holurile Serviciului de Evidenta Informatizata din orasul de pe Bega de Lucian Nicolae Corches (26 ani), originar din localitatea timiseana Bencecu de Jos.

Din vorba in vorba, Corches - al carui nume coincidea cu cel al unui lucrator din structurile Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Orgaizate si Antidrog - si-a declinat calitatea de politist. El i-a spus interlocutorului sau ca ii poate rezolva rapid problema in schimbul unei sume "modice" de 50 de euro.

Dupa ce a reusit sa obtina cartea de identitate, barbatul s-a dus sa-si faca si pasaport, iar pe "fir" a intrat din nou Corches. Din nou, in schimbul altor 50 de euro, problema s-a rezolvat rapid, toata lumea fiind multumita.

Vazand ca "politistul" se tine de cuvant si ca treaba merge bine, dupa cateva zile Corches a fost cautat de acelasi "client", care i-a solicitat sprijin in obtinerea permisului de conducere atat pentru el cat si pentru fiica si fratele sau.

"Politistul" le-a promis din nou tot sprijinul, insa de aceasta data "pretul" serviciului a fost dublat, fiind stabilit la 100 de euro de persoana, din care jumatate in avans. Cei trei nu au avut obiectii si au "sarit" cu banii.

Impresionata de cunostintele lui Corches, tanara femeie a "supralicitat", intrebandu-l pe acesta daca nu cumva ar putea-o ajuta sa-si intabuleze un teren pe care il ocupa de mai multi ani. Intrucat a primit asigurari ca problema ei poate fi rezolvata, femeia a platit 14 milioane de lei, cat a solicitat "politistul" pentru acest serviciu.

In final, clienta a ramas cu ochii-n soare, "politistul" disparand cu tot cu bani, fara sa rezolve ce a promis.

Corches nu s-a prezentat la audierile de la Parchet, desi a fost citat in mai multe randuri. El a fost dat in urmarire generala si a fost prins de catre politistii de frontiera la Cenad in timp ce incerca sa fuga din tara.