Deputatul PSD de Botosani, Catalin Buhaianu Obuf a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca impreuna cu alti cinci colegi a initiat o propunere legislativa ce vizeaza scutirea de impozit a proprietarilor ce detin terenuri agricole afectate de inundatii.

Acesta spune ca, potrivit proiectului legislativ, agricultorii ar urma sa fie scutiti de la taxa pe pamint pe durata neproductivitatii acestuia, mai precis pina la reitroducerea acestuia in circuitul agricol.

Motivatia pentru care parlamentarii au initiat propunerea legislativa este aceea ca, in tara un numar mare de familii a ramas fara locuinte, dar si cu terenuri arabile distruse de inundatii si nu mai au de unde sa plateasca acest impozit, chiar daca, potrivit deputatutului PSD, taxele percepute nu sint atit de mari. "Acest proiect legislativ vine in sprijinul celor care au nevoie de acest lucru.

Speram sa avem o reactie pozitiva din parte Guvernului", a mai spus Buhaianu. Acesta a adaugat ca la nivel national au fost afectate de inundatii aproximativ 300.000 de hectare teren agricol.