Vicepremierul George Copos a facut o vizita incognito la Targu Mures, unde s-a declarat mare admirator al caracterului etnicilor maghiari.

Copos a declarat ca vizita este premergatoare sedintei comune de guvern romano-maghiare, care are loc in aceasta saptamana la Bucuresti, ocazie cu care va fi semnat un Memorandum cu Ministerul Economiei si Transporturilor din Ungaria, prin care se accorda sprijin Romaniei in politica IMM (intreprinderi mici si mijlocii).

De asemenea, la Targu Mures urmeaza sa se deschida un Oficiu Teritorial pentru IMM, care va apartine de Oficiul regional Cluj. "Acest oficiu va aduce programe pentru IMM si resurse suplimentare pentru dezvoltare, deoarece intreprinderile mici si mijlocii vor suferi cel mai mult in procesul de aderare", a declarat vicepremierul.

George Copos s-a declarat un apropiat al politicienilor maghiari, colegi de coalitie, pe care ii considera foarte experimentati.

Declaratia lui Copos vine in contradictie cu parerea exprimata de liderul actualilor conservatori, Dan Voiculescu, pe vremea cand era PUR, cand condamna cu fermitate politica de maghiarizare a zonelor transilvane.