Membrii PNL, organizatia municipiului Giurgiu, au fost prezenti duminica, 24 octombrie, la Casa de Cultura "Ion Vinea", unde s-au desfasurat alegeri pentru noua conducere a organizatiei. Au fost alaturi de ei primarul Lucian Iliescu, presedintele organizatiei judetene, senatorul Norica Nicolau, presedinta organizatiei de femei a PNL si Dan Vlaicu, secretar general adjunct al PNL.

Deschiderea lucrarilor adunarii generale a apartinut prefectului Norut Stanisteanu, inca la acea ora presedinte al organizatiei municipale care a prezentat pe scurt un raport de activitate. Dezvoltarea organizatiei si castigarea alegerilor locale si parlamentare au fost principalele obiective enuntate, indeplinite in cea mai mare parte.

Numarul si calitatea membrilor PNL la nivelul municipiului Giurgiu l-au indreptatit pe Norut Stanisteanu sa aprecieze ca primul obiectiv a fost indeplinit cu succes, aceeasi apreciere fiind facuta, de toti cei prezenti, de altfel, si in ceea ce priveste alegerile locale din 2004, unde a fost obtinuta majoritatea mandatelor in Consiliul Local, functia de primar si cele doua functii de viceprimar.

Cu aceste rezultate, PNL- mun. Giurgiu s-a clasat pe primul loc in tara intre organizatiile liberale, situatie apreciata in mod deosebit de oaspetii de la centru. De altfel, senatorul Norica Nicolau, avea sa declare, printre altele, ca exemplul liberalilor giurgiuveni trebuie urmat de majoritatea filialelor PNL.

Nu in ultimul rand, prefectul Stanisteanu a evidentiat rolul deosebit de important pe care l-a avut candidatura si activitatea lui Lucian Iliescu, realmente locomotiva organizatiei, dar si calitatea candidatilor inscrisi pe lista cu care s-a participat la alegeri.

Dupa ce primarul Lucian Iliescu a anuntat ca Norut Stanisteanu nu mai doreste sa candideze pentru presedintia organizatiei municipale, au avut loc alegerii, in urma carora presedinte al organizatiei a devenit Constantin Preda.

Pentru cele 13 locuri din Biroul Permanent Municipal ( din totalul de 15 unul fiind cel al presedintelui iar altulal presedintei de la tineret- Alina Miu) au fost facute 22 de propuneri, biroul fiind completat, in functie de numarul de voturi, dupa cum urmeaza: Liviu Clejan, Dan Coporan, Gicu Iorga, Ovidiu Andrei, Traian Popa, Daniela Neagu, Relu Manaila, Anca Stanisteanu,Georgeta Mihut, Mariana

Cazacu,Marius Ghinea, Dumitru Gavrila, Liviu Popazu. Dupa numarul de voturi obtinute, vicepresedinti au devenit Liviu Clejan, Dan Coporan, Gicu Iorga si Ovidiu Andrei.

In legatura cu desfasurarea lucrarilor, primarul Lucian Iliescu avea sa aprecieze: "A fost un succes deosebit, oricine a putut sa vada forta organizatiei, mai ales prin ceea ce reprezinta fiecare dintre cei prezenti acolo, oameni de valoare, oameni de o calitate indiscutabila. Organizarea a fost impecabila iar in ce priveste alegerile a fost o adevarata lectie de democratie?.

Si senatorul Norica Nicolau avea sa afirme, dupa ce a asistat la intrunirea de duminica: "Mi-as dori ca toate organizatiile PNL din tara sa arate ca aceea de la Giurgiu".