Prefectura Botosani va ataca in contencios administrativ trei hotariri ale Consiliului Judetean si va cere anularea acestora. Numirea Gianinei Pintilii pe functia de director executiv la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, desemnarea administratorului special la societatea Drumuri si Poduri si hotarirea privind tarifele aprobate in zonele drumurilor judetene sunt considerate ca fiind hotariri ilegale de catre prefectul Cristian Roman.

Acesta sustine ca aceste hotariri au fost considerate ca fiind nelegale de insusi secretarul general al Consiliului Judetean, Neculai Colesniuc care nu a contrasemnat doua dintre hotariri, una dintre acestea fiind cu obiectii. „Sunt multumit ca Colesniuc a dat un semnal. Ma face sa cred ca acest om vrea sa iasa cu fruntea sus din administratie si il felicit", a precizat prefectul. Acesta contesta numirea noului director la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri considerind ca orice vot, vizavi de persoana, se face secret si nu prin vot deschis.

„Mai mult, hotarirea privind aprobarea tarifelor in zona drumurilor judetene a fost votata fara sa fi venit acceptul de la minister. Orice hotarire pe care o consideram ilegala este retransmisa in maxim zece zile pentru anulare. In cazul in care, Consiliul Judetean nu dispune anularea acestora, incepem procedura de atac in contencios administrativ. Noi suntem deja in aceasta faza cu cele trei hotariri, insa una nu am primit-o inca", a mai spus prefectul de Botosani.

Acesta s-a aratat nemultumit de activitatea manageriala de la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, declarind totodata ca directorul acestei institutii sta ilegal pe functie si ca, desi mai este putin pina in luna noiembrie, institutia respectiva nu a organizat nici o licitatie pentru drumuri. „Stau 12 miliarde de lei blocati in cont, pentru o lucrare de la Avrameni, care nu a inceput, iar unii primari ma roaga sa le dau bani. Este rusinos sa ai posibilitatea sa aduci niste bani in judet si sa nu vrei sa-i folosesti", a mai spus prefectul.

Acesta a precizat ca se gindeste deja la realocarea fondurilor respective catre alte unitati administrativ-teritoriale. In cazul in care cele trei hotariri nu vor fi revocate, Prefectura poate cere dizolvarea Consiliului Judetean. Mai mult, cele doua posturi de conducere contestate ar urma sa fie blocate. „Nu cred insa ca se va ajunge la acest lucru. Noi am dat un avertisment", a spus la rindul sau subprefectul David Salgau.