Presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, a declarat ca a auzit, la randul sau, ca Emerson ar fi avut probleme la Registrul Comertului din cauza ca ar mai detine actionariatul principal la o societate din Romania.

"Mi s-a spus ca acesta ar fi fost un inconvenient, dar din cate am aflat eu in nici un judet din tara Oficul Registrului Comertului nu interzice acest lucru", a declarat Nicoara, precizand ca spera ca lucrurile sa se rezolve in cel mai scurt timp iar Emerson sa-si poata face treaba la Cluj.

Directorul Oficului Comertului de pe langa Tribunalul Cluj, Dorin Deac, sustine, in schimb, ca Emerson nu intampina dificultati. "Nu stiu de unde atata tevatura", a spus Deac, amintind faptul ca a fost contactat si de catre reprezentantii biroului de avocatura din Bucuresti, angajati de catre Emerson, exact in aceeasi problema.

"Nu am vazut absolut nici un act de inregistrare, singurul comentariu pe care l-am facut legat de Emerson, si a fost neoficial, se referea la legea 31 care spune ca nici o societate cu raspundere limitata nu poate avea calitatea de asociat unic la alta societate cu raspundere limitata", a mai spus Deac.

El a adaugat ca urmeaza ca in aceste zile sa consulte datele problemei si sa vada care va fi forma in care va fi inregistrata Emerson Romania.

Trebuie precizat ca pana la finalizarea lucrarilor in parcul industrial Tetarom II, unde Emerson urmeaza sa investeasca circa 75 de milioane de euro, intr-un centru de cercetare si intr-o fabrica de motoare electrice si electromecanice, aceasta societate va primi un spatiu de 100 de metri patrati in cladirea Universitatii Tehnice.

Timp de 18 luni, din acest spatiu vor fi conduse investitiile companiei. De altfel, colaborarea cu Universitatea Tehnica va imbraca forme multiple, de la inceperea activitatii productive, Emerson intentionand sa angajeze 200 de ingineri, proaspeti absolventi ai UTCN.