Cotat drept evenimentul muzical cel mai important din Romania, festivalul, organizat de Societatea Romana de Televiziune, a luat fiinta in anii '60, la Brasov. Intrerupt dupa cateva editii de catre autoritatile comuniste si reluat dupa 1990, in Piata Sfatului din Brasov (foto), incepand cu viitoarea editie, din 2006, festivalul isi va schimba locatia.

Presedintele-director general al SRTV, Tudor Giurgiu, a precizat ca, in fiecare an, festivalul va fi gazduit de un alt oras din Romania. Actualul director al SRTV este originar din Cluj, iar in orasul sau natal, Giurgiu a lansat, cu succes, unicul festival de film international din Romania (Transilvania International Film Festival).

Conducerea TVR a admis posibilitatea ca una dintre primele editii viitoare sa fie organizata in orasul de sub Dealul Feleacului.

Oficialii SRTV au precizat ca, deocamdata, nu se stie, precis, unde se va desfasura editia din 2006, organizatorii asteptand, pe de alta parte, oferta administratiilor locale, pentru desfasurarea in parteneriat a unui astfel de eveniment. SRTV dispune de o suma de 400.000 de euro pentru relansarea "Cerbului de Aur".

Dupa o analiza a ofertelor primite, se vor lua si deciziile finale, festivalul fiind in plina reorganizare, pornind chiar de la echipa de baza, a mentionat Biroul Comunicare al SRTV. ""Cerbul de Aur" trebuie sa devina unul dintre cele mai importante evenimente muzicale ale anului si sa contribuie la relansarea din punct de vedere editorial a marcii TVR.

Vrem sa fie dinamic si sa ofere diversitate si calitate. Contam pe faptul ca noul concept va atrage parteneri importanti, care sa ne sprijine in realizarea unui festival adaptat tendintelor europene si adresat in special tinerilor, o categorie de varsta ignorata in ultimii ani de catre TVR.

Ne dorim foarte mult sa organizam in continuare "Cerbul de Aur", dar este evident ca el trebuie redefinit", a precizat Giurgiu. Festivalul se va derula pe durata a trei zile, prima urmand sa cuprinda concursul, Gala Laureatilor si un recital al unei vedete internationale. In celelalte doua seri se vor organiza concerte simultane, pe scene distincte, in aer liber, fiecare cu specificul sau.