Fostul presedinte al Tribunalului Mures, judeca-torul Andreea Ciuca, care a fost trimisa din nou in judecata de procurorii DNA intr-un nou dosar, sustine ca nu i-a fost prezentat materialul de urmarire penala.

De aceasta data, magistratul este acuzat de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, primire de foloase necuvenite, fals in declaratii, accesul fara drept la un sistem informatic si transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic.

Dintr-un comunicat de presa al procurorilor Anticoruptie reiese ca acuzatiile care i se aduc Andreei Ciuca au stransa legatura cu un alt dosar care privea savarsirea unor fapte de coruptie, in care magistratul a fost achitat de un complet de trei judeca-tori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si in care procurorii au facut recurs, impiedicand, insa, derularea procesului prin nemotivarea acestuia de mai bine de 6 luni.

"Procurorii au constatat ca, in pe-rioada iunie 2003-mai 2004, cand era suspendata din functia de judecator, Andreea Ciuca a accesat fara drept, cu ajutorul administratoarei de sis-tem de la Tribunalul Mures, Ecaterina Sipos, sistemul informatic al Tribunalului Mures si al Curtii de Apel Targu-Mures, pentru a obtine date informatice.

In aceeasi perioada, a facut transferuri neautorizate din cele doua sisteme informatice, pentru a afla aspecte legate de dosarul de urmarire penala in care era cercetata", se arata in comunicatul DNA.

De asemenea, procurorii sustin ca sub conducerea Andreei Ciuca, la Tribunal ar fi fost decontate sume pentru lucrari care nu au fost efectuate la Centrul de Pregatire a Magistratilor de la Sovata, au fost facute cheltuieli suplimentare din bani publici, de aproape 26 de miliarde lei, iar prin achizitiile de bunuri de la diferite firme, la preturi supraevaluate, institutia a suportat un prejudiciu de peste 2,5 miliarde lei.

Nu in ultimul rand, judecatorul este acuzat ca ar fi primit necuvenit o imprimanta laser, de 12,5 milioane de lei, dupa ce a cumparat produse de tehnica de calcul prin incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice, dar a si omis sa mentioneze in declaratia de avere un teren intravilan si un garaj.

In schimb, Andreea Ciuca se considera "victima unor actiuni ilegale si facute cu rea-credinta de procurori". Mai exact, ea a aratat cu degetul spre seful Serviciului Teritorial Mures al DNA, procurorul Marin Sandu.

"Mi s-a adus la cunostinta ca dosarul s-a pierdut ca a fost inregistrat sub un nou numar, dar nu am fost citata nici macar o data in acest dosar", a spus magistratul, care considera acuzatiile care i se aduc drept nefundamentate.

Astfel, Andreea Ciuca a afirmat ca nu a accesat nelegal sistemul informational al instantelor si ca i se imputa niste plati efectuate pentru obiectivul Sovata fie direct de Minis-terul Justitiei, fie pe baza semnaturii actualei presedinte a Curtii de Apel, Floarea Grosu. "Lucrarile la care se refera exista.

A se vedea in acest sens raportul din 2002 al Curtii de Conturi Bucuresti", a completat Andreea Ciuca.

Potrivit magistratului, si acuzatia privitoare la falsul in declaratii este nefondata. "Daca ar fi avut buna credinta ceruta de lege, ar fi trebuit sa vada ca la valoarea de impozitare apare si casa si terenul. Eu am copiat exact de pe fisele primite de la Primarie", a mai afirmat fostul presedinte al Tribunalului.