Rabdarea si disperarea angajatilor postului de televiziune MTC a ajuns la limita.

Dupa nenumarate demersuri din partea lor, cat si din partea presei locale, in speranta unei solutionari a situatiei grave in care se afla, cei 14 angajati ramasi au luat decizia de a-i trimite presedintelui Traian Basescu o scrisoare deschisa prin intermediul careia ii cere sa intervina in solutionarea acestei crize.

Printre altele, scrisoarea reaminteste presedintelui ca este „parintele" acestei televiziuni, el fiind cel care a semnat actul de „nastere" a institutiei in cauza. De asemenea, angajatii MTC specifica faptul ca aceasta situatie dateaza de aproape un an, iar datoriile curente ale societatii au ajuns la peste 5 miliarde lei.

In scrisoare este mentionata si atitudinea Ministerului Transporturilor, principalul actionar, fata de solutionarea problemei. Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor, si Alexandros Galiatatos, secretar de stat desemnat de Dobre sa rezolve problema in cauza, au tratat problema intr-o absoluta batjocura.

In finalul comunicatului, salariatii MTC precizeaza ca daca in cel mult o luna de zile nu se gaseste o solutie pentru relansarea postului, vor inceta lucrul. Contactat de catre reporterii cotidianului „Replica", Alexandros Galiatatos continua sa „cante" aceeasi placa, pe care o auzim saptamanal de un an de zile.

De data aceasta, incercand parca sa isi disculpe lipsa de atitudine si ignoranta manifestata fata de situatia, deja penibila, a angajatilor MTC. „Noi am cautat toate solutiile legale", a precizat secretarul de stat, continuand sa sustina ca exista trei solutii ce urmeaza sa fie discutate, numarul unu in lisa lui fiind decretarea falimentului.

„Urmeaza sa discutam cele trei solutii gasite. Prima este decretarea falimentului, urmatoarea reintoarcerea sub administratia Ceronav, iar ultima, scoaterea la vanzare a unui pachet de actiuni a carui contravaloare sa acopere datoriile catre bugetul de stat", a incercat sa ne convinga Galiatatos.

Bataie de joc la adresa salariatilor

Cu toate acestea, se pare ca falimentul ramane cea mai viabila solutie, asta daca ar fi sa dam crezare afirmatiilor facute de anumiti politicieni din cadrul Aliantei conform carora, de fapt, Ministerul Transporturilor nu prea doreste solutionarea in nici un fel a crizei MTC, singurul lor gand fiind sa lase societatea sa se scufunde in propriile datorii si sa scape de ea si de problemele in

cauza. Totusi, Alexandros Galiatatos neaga aceste zvonuri, repetand aceleasi vesnice cuvinte. „Nu se poate pune aceasta problema! Am facut tot ceea ce este posibil legal si ne dam silinta ca angajatii sa isi recupereze banii", ne-a mai spus Galiatatos. Cu toate acestea, Dragos Ungureanu, reprezentantul angajatilor MTC, nu prea mai crede vorbele lui Galiatatos.

„Ne-am intalnit cu el zilele trecute si ne-a spus sa avem rabdare, pana cand sa mai avem rabdare! Exista si o limita! Ne-a spus ca se va rezolva, dar nu a fost in stare sa ne precizeze nimic concret", ne-a informat reprezentantul MTC.