Sirul retinerilor de traficanti de tigari in apropierea granitei de sud a tarii continua, scotand la iveala dedesubturile si ramificatiile acestei caracatite a contrabandei cu tigari. In ziua de duminica, 12 februarie a.c., politistii din Ostrov au incercat sa-l opreasca pentru un control de rutina pe numitul Ion Ichim, de 40 ani, din Calarasi.

Numai ca, spre surprinderea politistilor, cel in cauza nu a oprit la semnalul regulamentar al oamenilor legii, acestia vazandu-se nevoiti sa treaca la urmarirea celui in cauza. In urma unui blocaj, politistii au reusit prinderea si identificarea lui Ion Ichim.

De asemenea, perchezitionarea autoturismului a scos la iveala si motivul pentru care acesta nu a oprit la semnalul politistilor, in masina fiind descoperite 4.600 pachete de tigari fara timbru. Neavand acte pentru marfa respectiva, Ichim a indrugat politistilor faptul ca ar fi achizitionat tigarile de la o persoana necunoscuta din comuna Lipnita.

Cazul, aflat in atentia lucratorilor din cadrul Politiei Baneasa si al celor din cadrul postului de Politie Ostrov, a adus in prim plan si alte aspecte ale activitatii lui Ion Ichim.

Fostul cadru MAI „a uitat" sa predea legitimatia de serviciu

Acesta pana in vara anului 2005, cand s-a pensionat, a fost cadru al Ministerului Administratiei si Internelor, mai exact, pana la data respectiva a fost ofiter in cadrul Inspectoratului Judetean al Politie de Frontiera.

Se pare ca Ichim a plecat cam in graba din cadrul Politiei de Frontiera, astfel ca la perchezitia automobilului, asupra sa a fost gasita legitimatia pe care o primise pe vremea cand inca actiona in cadrul institutiei amintite si pe care… „uitase" sa o predea.

De altfel, plecarea sa din cadrul IJPF Constanta nu a fost chiar din motive de prea multa munca, ci se zvoneste ca a muncit mai mult in interes personal si, fiind luat in vizor de superiori, a preferat sa iasa la pensie pe caz de boala.

Si cum prostia nu se limiteaza la un singur lucru, „tanarul" pensionar s-a gandit ca poate mai scoate ceva si pe spatele ministerului, strigand in stanga si in dreapta ca va actiona Inspectoratul in judecata pentru faptul ca l-au fortat sa paraseasca structura.

Pana una, alta, Ion Ichim va trebui sa se prezinte la o alta judecata, de data aceasta pentru un dosar de contrabanda si trafic de tigari.