Situatia hilara este explicata de primarul din Botosesti-Paia, Constantin Fugaru:

„Eu platesc doi viceprimari si nu munceste nici unul. Amindoi ma costa 44 de milioane lunar din banii publici. Unul e in concediu medical de aproape o luna, celalalt nu este validat de consilieri sa isi reia functia, desi are o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila in acest sens, din aprilie, care ma obliga pe mine sa ii platesc salariul.“

„Cum eu nu pot sa imi indeplinesc sarcinile fara viceprimar, i-am dat lui Mihai Despa, muncitor pompier la noi in comuna, un ordin de serviciu sa execute din atributiile de viceprimar, sa se ocupe macar de Legea 416“, a mai spus primarul.

Parcursul sinuos din viata administrativa a comunei al celor doi viceprimari in functie este unul demn de politica romaneasca. Ion Coanda, fostul primar al comunei intre 1996 si 2004, a fost ales in functia de viceprimar dupa alegerile din iunie 2004.

In ianuarie 2004, actualul primar, Fugaru, a solicitat consiliului demiterea lui Coanda din functie pentru nerespectarea atributiilor de viceprimar, demitere care a fost votata printr-o hotarire de consiliu local. Noul viceprimar a fost desemnat de consilieri in persoana lui Ion Moraru.

Coanda a atacat in contencios administrativ hotarirea de consiliu prin care a fost demis, si a cistigat in instanta, prin hotarire definitiva si irevocabila, anularea hotaririi consiliului local. El trebuia sa isi reia scaunul si, pe deasupra, sa primeasca salariul aferent functiei de viceprimar retroactiv, in valoare totala de 270 de milioane de lei vechi.

Ion Moraru se afla in concediu medical de aproximativ o luna, iar consiliul local refuza sa voteze revenirea in functie a lui Coanda. In aceste conditii, pompierul comunal s-a trezit, peste noapte, viceprimar.