Astfel, Consiliul Judetean Cluj (CJ) a dispus organizarea unei licitatii deschise pentru achizitionarea unui numar de 40 de laptopuri, a doua servere si contractarea unui firme care sa asigure executarea si mai apoi intretinerea unei retele de calculatoare fara fir.

Fiind o licitatie deschisa, modalitatea de stabilire a castigatorului a fost alegerea celei mai avantajoase oferte din punct de vedere tehnico-economic, neacceptandu-se insa oferte alternative. Mai mult, o alta conditie impusa de catre CJ a fost ca societatile interesate de licitatie sa poata depune oferta lor numai pentru intreaga cantitate de produse solicitate.

Pentru a putea deveni partenerul CJ in acest proiect, ofertantii au trebuit sa achite suma de 10 lei pentru achizitionarea caietului de sarcini si suma de 2.000 lei pentru a garanta participarea la licitatie.

Potrivit declaratiilor Corneliei Trif, purtator de cuvant al CJ, de licitatia organizata in data de 10.05.2006 pentru incheierea unui contract de furnizare de laptopuri si a unei retele de internet s-a aratat interesata o singura firma.

“Cum la licitatie am avut un singur ofertant, vom repeta actiunea luna viitoare cu speranta ca mai multe firme vor fi interesate de furnizarea calculatoarelor necesare CJ. Inca nu s-a hotarat cand anume va avea loc o noua licitatie”, a declarat Trif. Pentru acest proiect, CJ scoate din pusculita bugetului aproximativ 2 miliarde de lei.