La trecuta conferinta de presa sustinuta de Pedistii Valceni s-au adunat forte importante ale partidului amintit. Toti cei prezenti, in frunte cu presedintele Ion Calea, au declansat un atac vehement la adresa Aliantei D.A.

Ce anume s-a reprosat portocaliilor, este lesne de inteles, neajunsurile si necazurile intampinate de romanul de rand, zi de zi, fiind covarsitoare.S-au punctat situatiile din Sanatate, Invatamant, situatia dezastruasa a pensionarilor, scaderea cresterii economice, deficitul bugetar, somajul, preconizatul cod fiscal, politica externa , situatia agriculturii … lipsa orcarei perspective, in general. Suntem in asentimentul criticilor, actualii.

Ce anume nu inteleg din intreaga logoree, este dorinta exprimata de pedisti referitoare la recastigarea puteri in stat.Astia chiar ne cred tampiti ! Astia cred ca am uitat, noi, electoratul, “binele” trait pe vrermea guvernarii Ilisciano-Nastasesc, pe vremea “partidului stat” ? Dupa comportament, asa se pare ! Dar, cum poate uita romanul, spre exemplu, modul in care

P.S.D.-ul a incheiat negocierile pe capitolul Agricultura cu U.E., cum se pot uita “tunurile” date de fosti guvernanti in asa zisele mari privatizari, cum poate fi trecuta cu vederea atitudinea politica referitoare la dezvoltarea infrastructurii, in toate domeniile, cum se pot explica toate cele … intamplate « in bine » si simtite acut de PLEBE ? Pai, nu pot fi explicate.

Dar pesedistii se fac ca uita ca sunt principalii artizani ai DEZASTRULUI care guverneaza tara, ca in frunte cu « bunica » ILIESCU au determinat situatia de fapt.

Uita voluntar ca au fost la putere zece ani din saisprezece trecuti de la « carnavalul din decembrie 1989 ».Vor acum sa « ne ia fata » cu GEOANA, liderul puciului orchestrat de esalonul numarul doi din partid, puci coordonat de cei ca Mitrea, Hrebenciuc sau Rus. Si ca avem dreptate o demonstreaza si atitudinea liderilor pesedisti valceni.

Intregul lor discurs a fost doar o copie la indigo a discursului liderului GEOANA, cel care, cu o zi in urma, defila cu fluturasi in centrul Bucurestiului si care incerca sa explice trecatorilor… cum traiesc. (Bravo, acum suntem si nesimtitori si inconstienti !) Ce fac acum social-democrati se muleaza perfect pe situatia in care, o casa este construita de doi mersteri.

Daca primul (pesedist) a inceput fundatia stramb, urmatorul continua, inevitabil, in acelasi fel, stramb. Cum se poate indrepta “lucrarea”, este problema tot a omului de rand. Adica, sa inceapa reconstructia de la temelie, de la alegeri. Sa renunte sa mai dea cu stampila, sa rupa buletinul de vot, pe sigla partidelor, deja istorice.

"Un popor isi merita conducatorii", iar de la acest proverb trebuie sa incepem sa GANDIM, noi, ca natie.Asta doar daca vrem s-o ducem mai bine !